Ewa gotuje (491)
W skrócie: | Na początek gospodyni poda jajka poszetkowe, okraszone roztopionym masłem aromatyzowanym słodką papryką w proszku. Zostaną one podane z sosem z jogurtu greckiego doprawionym oliwą i sokiem z cytryny. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Na początek gospodyni poda jajka poszetkowe, okraszone roztopionym masłem aromatyzowanym słodką papryką w proszku. Zostaną one podane z sosem z jogurtu greckiego doprawionym oliwą, czosnkiem i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Jako danie główne będzie przysmak z Grecji - zapiekanka makaronowa giouvetsi. Można ją przygotować z różnych rodzajów mięsa. Na deser Ewa zrobi wyśmienite bułeczki pachnące kardamonem i cynamonem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (471) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 20 na 21 lutego 1:55
- Ewa gotuje (352) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 20 na 21 lutego 2:30
- Ewa gotuje (479) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 20 na 21 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (480) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 20 na 21 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (474) - magazyn kulinarny - dziś, 21 lutego 7:10
- Ewa gotuje (475) - magazyn kulinarny - dziś, 21 lutego 7:35
- Ewa gotuje (353) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 2:25
- Ewa gotuje (481) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (519) - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:30