Ewa gotuje (491)
W skrócie: | Na początek gospodyni poda jajka poszetkowe, okraszone roztopionym masłem aromatyzowanym słodką papryką w proszku. Zostaną one podane z sosem z jogurtu greckiego doprawionym oliwą i sokiem z cytryny. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Na początek gospodyni poda jajka poszetkowe, okraszone roztopionym masłem aromatyzowanym słodką papryką w proszku. Zostaną one podane z sosem z jogurtu greckiego doprawionym oliwą, czosnkiem i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Jako danie główne będzie przysmak z Grecji - zapiekanka makaronowa giouvetsi. Można ją przygotować z różnych rodzajów mięsa. Na deser Ewa zrobi wyśmienite bułeczki pachnące kardamonem i cynamonem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (409) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (374) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (375) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 4:00
- Ewa gotuje (356) - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (357) - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (376) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (377) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:30