Ewa gotuje (480)
W skrócie: | Prowadzący przedstawi hit tego sezonu - deskę masła. Zaproponuje lekką zupę z fasolą szparagową. Przygotuje pieczoną na ruszcie wątróbkę cielęcą. Gościem odcinka będzie Anna Dereszowska. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 1 grudnia za 10 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Przed weekendem majowym prowadząca otwiera sezon grillowy. Zanim jednak coś trafi na ruszt, Ewa przedstawi hit tego sezonu - deskę masła. Następnie zaproponuje lekką zupę z fasolą szparagową. W ramach dania głównego prowadząca przygotuje pieczoną na ruszcie wątróbkę cielęcą, którą zamarynuje w dresingu z dużą ilością szałwii. Na deser poda tartę z białą czekoladą i nasionami granatu. Gościem odcinka będzie Anna Dereszowska.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:00
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:30
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:10
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:35
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:45
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 3:15
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 7:30
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 8:00 i 3 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 11:30