Ewa gotuje (468)

Ewa gotuje (468)

magazyn kulinarny Polska 2022   od 7 lat
W skrócie:Ewa Wachowicz zaprasza widzów na potrawy ze słonecznej Italii. Przygotowuje je jednak z polskich składników. Przystawką jest ribollita, zwana też minestra di pane, czyli po prostu zupa chlebowa.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
niedziela, 24 listopada
za 3 dni
2:45 Polsat 2 (z napisami)

Opis

Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.

Ewa Wachowicz zaprasza widzów na potrawy ze słonecznej Italii. Przygotowuje je jednak z polskich składników. Przystawką jest ribollita, zwana także minestra di pane, czyli po prostu zupa chlebowa. Danie główne stanowią podpłomyki z ciasta chlebowego. Prowadząca upiecze je według receptury, którą poznała w rodzinnym domu, a przyrządzi je tak, jak robi się włoską pizzę. Po obiedzie Ewa zaserwuje prawdopodobnie najbardziej znany, włoski deser - tiramisu.

Zobacz także