Ewa gotuje (468)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Ewa Wachowicz zaprasza widzów na potrawy ze słonecznej Italii. Przygotowuje je jednak z polskich składników. Przystawką jest ribollita, zwana też minestra di pane, czyli po prostu zupa chlebowa. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 30 maja za 10 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ewa Wachowicz zaprasza widzów na potrawy ze słonecznej Italii. Przygotowuje je jednak z polskich składników. Przystawką jest ribollita, zwana także minestra di pane, czyli po prostu zupa chlebowa. Danie główne stanowią podpłomyki z ciasta chlebowego. Prowadząca upiecze je według receptury, którą poznała w rodzinnym domu, a przyrządzi je tak, jak robi się włoską pizzę. Po obiedzie Ewa zaserwuje prawdopodobnie najbardziej znany, włoski deser - tiramisu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (492) - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 7:10
- Ewa gotuje (493) - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 7:35
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:05
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:45
- Ewa gotuje (453) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 3:15
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (494) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 7:10
- Ewa gotuje (495) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 7:35
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 2:35 i 1 późniejsza emisja