Ewa gotuje (463)

Ewa gotuje (463)

magazyn kulinarny Polska 2022   od 7 lat
W skrócie:Ewa na początek zaserwuje zupę z pieczarek. Następnie pierś z indyka w rumianym sosie śliwkowym, a do tego zielone purée ziemniaczane oraz sałatkę z kapusty. Na deser poda tartę z orzechami i kakao.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 11 lutego
za 12 dni
2:30 Polsat Rodzina (z napisami)
środa, 12 lutego
za 13 dni
2:45 Polsat 2 (z napisami)

Opis

Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.

Ewa Wachowicz wielokrotnie zachęcała do jedzenia kiszonek, gdyż kisić można wiele owoców i warzyw, np.: kalafiora, rzodkiewki czy cytryny. Do tej pory jednak nie pokazywała jak kisić kapustę. W związku z tym dzisiaj rozpoczyna program właśnie od tego. W dalszej części prowadząca przyrządzi obiad składający się z dwóch dań. Na początek zaserwuje kremową zupę z pieczarek. Następnie pierś z indyka w rumianym sosie śliwkowym, a do tego zielone purée ziemniaczane oraz sałatkę z kapusty. Zakończeniem posiłku będzie deser w postaci tarty z orzechami i kakao.

Zobacz także