Ewa gotuje (463)
W skrócie: | Ewa na początek zaserwuje zupę z pieczarek. Następnie pierś z indyka w rumianym sosie śliwkowym, a do tego zielone purée ziemniaczane oraz sałatkę z kapusty. Na deser poda tartę z orzechami i kakao. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ewa Wachowicz wielokrotnie zachęcała do jedzenia kiszonek, gdyż kisić można wiele owoców i warzyw, np.: kalafiora, rzodkiewki czy cytryny. Do tej pory jednak nie pokazywała jak kisić kapustę. W związku z tym dzisiaj rozpoczyna program właśnie od tego. W dalszej części prowadząca przyrządzi obiad składający się z dwóch dań. Na początek zaserwuje kremową zupę z pieczarek. Następnie pierś z indyka w rumianym sosie śliwkowym, a do tego zielone purée ziemniaczane oraz sałatkę z kapusty. Zakończeniem posiłku będzie deser w postaci tarty z orzechami i kakao.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - dziś, 22 grudnia 19:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (416) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 22 na 23 grudnia 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 grudnia 7:35
- Ewa gotuje (417) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (501) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (388) - magazyn kulinarny - wtorek, 24 grudnia 7:10