Ewa gotuje (457)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Prowadząca przygotowuje regionalną zupę, korzystając z serwatki, maślanki, śmietany, góralskiej bryndzy, cebuli, czosnku oraz boczku. Będzie to serula, w Beskidzie Śląskim znana jako 'chuda jewa'. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Prowadząca przygotowuje smaczną regionalną zupę, korzystając z serwatki, maślanki, śmietany, góralskiej bryndzy, cebuli, czosnku oraz boczku. Będzie to serula, w Beskidzie Śląskim znana jako "chuda jewa". Później Ewa zaprosi na tradycyjną drożdżową buchtę z rodzynkami. Gościem specjalnym odcinka będzie Adam Borowicz, który od kilku lat mieszka w Ustroniu, a widzom znany jest jako jeden z jurorów programu Family Food Fight.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:00
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:30
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:10
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:35
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:45
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 3:15
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 7:30
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 8:00 i 3 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 11:30