Ewa gotuje (450)
W skrócie: | Prowadząca przygotuje zupę krem z zielonej sałaty i szpinaku, zagęszczoną włoskim serem mascarpone i podaną z podhalańską bryndzą. Na drugie danie upiecze na grillu roladki z pstrąga. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Na początek sezonu grillowego, który oficjalnie zaczyna się w nadchodzący długi majowy weekend Ewa Wachowicz zaproponuje potrawy z rusztu. Jako wstęp do posiłku przygotuje zupę-krem z zielonej sałaty i szpinaku, zagęszczoną włoskim serem mascarpone i podaną z podhalańską bryndzą. Na drugie danie upiecze na grillu roladki z pstrąga - z boczkiem i szparagami, które poda z kolorowymi sałatami z marynowanymi buraczkami oraz filetami cytrusów. Uwieńczeniem wiosennej uczty będzie deser, czyli krem czekoladowy z musem malinowym, na bazie malin mrożonych, i świeżymi owocami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (517) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 14 na 15 marca 2:45
- Ewa gotuje (518) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 14 na 15 marca 3:15
- Ewa gotuje (522) - magazyn kulinarny - sobota, 15 marca 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - sobota, 15 marca 8:00 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (534) - magazyn kulinarny - sobota, 15 marca 11:00
- Ewa gotuje (373) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 15 na 16 marca 2:30
- Ewa gotuje (519) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 15 na 16 marca 2:45
- Ewa gotuje (520) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 15 na 16 marca 3:15
- Ewa gotuje (512) - magazyn kulinarny - niedziela, 16 marca 10:50
- Ewa gotuje (513) - magazyn kulinarny - niedziela, 16 marca 11:20