Ewa gotuje (449)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Prowadząca pokaże, jak po świętach spożytkować nadmiar jedzenia. Pierwszą propozycją będzie farszmak. Kolejne danie to huevos rangeros, czyli wywodzące się z kuchni meksykańskiej jajka po farmersku. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Już po Świętach Wielkiej Nocy, więc Ewa Wachowicz zaprezentuje jak spożytkować nadmiar przygotowanego wcześniej jedzenia i wykorzystać je w przepisach kuchni resztkowej. Pierwszą propozycją będzie farszmak. Potrawa niezwykle sycąca o bardzo tajemniczej nazwie, którą można łatwo wykonać w jednym garnku. Kolejnym daniem będą huevos rangeros, czyli mające swoje źródło w kuchni meksykańskiej jajka po farmersku. Na koniec deser. Pyszny i puszysty sernik z olejem rzepakowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (409) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (374) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (375) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 4:00
- Ewa gotuje (356) - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (357) - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (376) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (377) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:30