Ewa gotuje (449)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Prowadząca pokaże, jak po świętach spożytkować nadmiar jedzenia. Pierwszą propozycją będzie farszmak. Kolejne danie to huevos rangeros, czyli wywodzące się z kuchni meksykańskiej jajka po farmersku. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Już po Świętach Wielkiej Nocy, więc Ewa Wachowicz zaprezentuje jak spożytkować nadmiar przygotowanego wcześniej jedzenia i wykorzystać je w przepisach kuchni resztkowej. Pierwszą propozycją będzie farszmak. Potrawa niezwykle sycąca o bardzo tajemniczej nazwie, którą można łatwo wykonać w jednym garnku. Kolejnym daniem będą huevos rangeros, czyli mające swoje źródło w kuchni meksykańskiej jajka po farmersku. Na koniec deser. Pyszny i puszysty sernik z olejem rzepakowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:00
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:30
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:10
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:35
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:45
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 3:15
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 7:30
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 8:00 i 3 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 11:30