Ewa gotuje (435)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Prowadząca pokaże, jak przygotować dynię piżmową. Upiecze ją i poda z gęstym sosem ugotowanym na żurawinie. W ramach dania głównego zaserwuje chorwacki kotlet, który przypomina trochę śląską roladę. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Prowadząca pokaże, jak przygotować dynię piżmową. Upiecze ją w piekarniku - wedle receptury na szwedzkie ziemniaki Hasselback, i poda z gęstym sosem ugotowanym na żurawinie. W ramach dania głównego zaserwuje chorwacki kotlet z Zagrzebia, który przypomina trochę śląską roladę. Nauczy też widzów, jak zakisić korzeń i natkę pietruszki. Na deser natomiast będą babeczki jogurtowo-cytrynowe, udekorowane lukrem i plastrami cytryny w karmelu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (445) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 stycznia 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (427) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 stycznia 3:15
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (431) - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (446) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (429) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (432) - magazyn kulinarny - czwartek, 23 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (433) - magazyn kulinarny - czwartek, 23 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (447) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 23 na 24 stycznia 2:25 i 2 późniejsze emisje