Ewa gotuje (433)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie, którą poda z kisielem na domowych winogronach i ryżem po persku. Potrawa ta będzie tradycyjnie gotowana z szafranem i rodzynkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (445) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 stycznia 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (427) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 stycznia 3:15
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (431) - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (446) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (429) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (432) - magazyn kulinarny - czwartek, 23 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (447) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 23 na 24 stycznia 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (434) - magazyn kulinarny - piątek, 24 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja