Ewa gotuje (422)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Prowadząca poszuka czosnku niedźwiedziego, z którym można zrobić sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i pieczonymi ziemniakami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa poszuka czosnku niedźwiedziego, który uchodzi za wyjątkowo zdrowy i smaczny. Można zrobić z nim sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie prowadząca poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Na deser zaś przygotuje parfit, czyli francuski krem mrożony.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (439) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (419) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 3:15
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - piątek, 17 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - piątek, 17 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 2:25
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 2:40
- Ewa gotuje (531) - magazyn kulinarny - sobota, 18 stycznia 7:30
- Ewa gotuje (515) - magazyn kulinarny - sobota, 18 stycznia 8:00 i 1 późniejsza emisja