Ewa gotuje (368)
W skrócie: | Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego i bryndzy, którą przyprawi anchois. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego oraz bryndzy, którą przyprawi anchois i suszoną papryką. Na obiad poda barszcz czerwony na świeżych burakach oraz ozorek w sosie chrzanowym. Na deser Ewa upiecze tort migdałowy z kremem morelowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - dziś, 21 grudnia 13:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (527) - magazyn kulinarny - dziś, 21 grudnia 19:30
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 2:30
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - niedziela, 22 grudnia 19:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (416) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 22 na 23 grudnia 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 grudnia 7:35
- Ewa gotuje (417) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 2:25 i 1 późniejsza emisja