Ewa gotuje (368)
W skrócie: | Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego i bryndzy, którą przyprawi anchois. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 10 marca za 14 dni |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego oraz bryndzy, którą przyprawi anchois i suszoną papryką. Na obiad poda barszcz czerwony na świeżych burakach oraz ozorek w sosie chrzanowym. Na deser Ewa upiecze tort migdałowy z kremem morelowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (355) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 2:00
- Ewa gotuje (356) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (486) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (478) - magazyn kulinarny - wtorek, 25 lutego 7:10
- Ewa gotuje (479) - magazyn kulinarny - wtorek, 25 lutego 7:35
- Ewa gotuje (357) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 25 na 26 lutego 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (487) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 25 na 26 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (488) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 25 na 26 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (480) - magazyn kulinarny - środa, 26 lutego 7:10