Ewa gotuje (359)
magazyn kulinarny Polska 2019
W skrócie: | Z okazji Wielkanocy gospodyni upiecze wytrawną tartę. Przygotuje także pieczeń z indyka nadziewaną suszonymi morelami. Propozycja na deser to beza przypominająca wyglądem jajko sadzone. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 3 grudnia za 12 dni |
7:35 | Nowa TV |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Z okazji Wielkanocy gospodyni programu upiecze wytrawną tartę, idealną do zastąpienia świątecznego mazurka. W kuchni zostanie przygotowana także pieczeń z indyka nadziewana suszonymi morelami oraz orzechami włoskimi. Propozycja na deser to beza przypominająca wyglądem jajko sadzone prosto z patelni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:00
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:30
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:10
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:35
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:45
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 3:15
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 7:30
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 8:00 i 3 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 11:30