
CANAL+ KuchniaProgram TV na Poniedziałek 28.04.2025
6:00
Zgrillowani (7)magazyn kulinarny
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
6:35
Ugotuj mi, mamo! 2 (11)magazyn kulinarny
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
7:10
Domowa piekarnia Kucharskiego 3: Wypieki śniadaniowe (5)magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
7:45
365 obiadów Mariety Mareckiej 5 (10)magazyn kulinarny
Marieta Marecka prezentuje jak przygotować obiad dla całej rodziny. Prowadząca udzieli kilku wskazówek dotyczących tego, co i za ile kupić oraz jakie składniki można zastąpić tańszymi zamiennikami.
8:15
10:15
David Rocco w zaciszu domowej kuchni (9)serial dokumentalny
David Rocco zaprasza do domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży.
10:40
David Rocco w zaciszu domowej kuchni (10)serial dokumentalny
David Rocco zaprasza do domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży.
- 11:10Sowa gotuje: Italia na talerzu (10)
magazyn kulinarny
11:15
12:15
M jak mięso 6: Dziczyzna (7)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
12:50
Zgrillowani 2: Karp i tuńczyk (6)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować różne przysmaki.
13:20
Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (11)magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
13:50
Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (12)magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (5)magazyn poradnikowy
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
14:50
Jakubiak rozgryza Maltę: W rybackiej wiosce (2)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak przemierza wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni.
15:25
Jakubiak rozgryza Maltę: Wyspa Gozo (3)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak przemierza wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni.
15:55
James Martin: hiszpańska przygoda (8)serial dokumentalny
Brytyjski szef kuchni podróżuje po Hiszpanii, by odkrywać lokalne smaki, restauracje, przepisy i tradycje. James Martin zatrzymuje się m.in. w San Sebastian, Asturii czy Santiago de Compostela.
16:55
Bosacka daje radę: Jajka (6)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
17:20
Słodka jak Sugar 2 (3)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
17:50
Przepisy Ainsleya na dobry nastrój (5)serial dokumentalny
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
18:50
Zgrillowani 3: Stek rzeźnika oraz kurczak cacciatore (5)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
19:20
M jak mięso 4: Brazylia (5)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
- 19:50U sąsiadów w kuchni (11)
serial dokumentalny
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Śledzą wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy i wina.
- 20:25U sąsiadów w kuchni (12)
serial dokumentalny
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Śledzą wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy i wina.
21:00
Anthony Bourdain - miejsca nieznane 6 (3)serial dokumentalny
Anthony Bourdain udaje się do znanych miejsc, które pokazuje z nowej strony. Leci m.in. do Okinawy, na Kubę i Borneo. Sprawdza nie tylko, co można tam zjeść i przygląda się lokalnej kulturze.
21:55
M jak mięso 6: Indyk (3)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
22:25
ABC gotowania - kuchnia grecka: Zupy (7)magazyn poradnikowy
Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i dobre jedzenie to atuty Grecji. Marieta Marecka w nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni.
23:00
Szukając umami (2)serial dokumentalny
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
23:30
Szukając umami (3)serial dokumentalny
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
0:00
Sekretne smaki Azji (3)serial dokumentalny
Bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący udaje się do Singapuru, Bombaju, Manili, Dżakarty, Bangkoku i Hongkongu.
0:35
Sekretne smaki Azji (4)serial dokumentalny
Bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący udaje się do Singapuru, Bombaju, Manili, Dżakarty, Bangkoku i Hongkongu.
1:10
Desery Dekera 3 (8)magazyn kulinarny
Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
- 1:40Bitwa na smaki: David vs Matteo 3 (1)
magazyn kulinarny
David Gaboriaud I Matteo Brunetti po raz trzeci staną do kulinarnego pojedynku. W każdym odcinku kucharze zaprezentują swoje umiejętności w próbie przygotowanej przez przybyłych do studia gości.
- 2:10Jakubiak rodzinnie (1)
magazyn poradnikowy
Gotowanie to dobry pretekst do spędzania czasu z rodziną. Szef kuchni Tomasz Jakubiak w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na potrawy i zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami.
2:45
David w Europie 2 (5)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
3:20
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (4)magazyn kulinarny
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak przygotować jadłospis i robić zakupy, by nie marnować jedzenia. Przyrządzi dwa dania z łatwo dostępnych składników.
3:55
Jakubiak rozgryza...: Tajskie danie z wieprzowiny (2)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
- 4:20Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (1)
magazyn kulinarny
Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
4:55
365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (6)magazyn kulinarny
Gospodyni podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania.
- 5:30Czy na pewno umiesz gotować? 7 (3)
reality show
W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Na początek Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI