Jakubiak rozgryza Maltę: Wyspa Gozo (3)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Tomasz Jakubiak przemierza wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 23 grudnia za 11 dni |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
wtorek, 24 grudnia za 12 dni |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i malowniczą wysepkę Gozo. Rozmawia z szefami kuchni, producentami żywności i lokalnymi smakoszami. Nie tylko próbuje tradycyjnych przysmaków, ale też gotuje z miejscowymi kucharzami.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Maltę: Valetta (1) - magazyn kulinarny - czwartek, 19 grudnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Maltę: W rybackiej wiosce (2) - magazyn kulinarny - piątek, 20 grudnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Maltę: Na maltańskiej wsi (4) - magazyn kulinarny - wtorek, 24 grudnia 15:25