Jakubiak rozgryza Maltę: Wyspa Gozo (3)

Jakubiak rozgryza Maltę: Wyspa Gozo (3)

magazyn kulinarny Polska 2024   od 12 lat
W skrócie:Tomasz Jakubiak przemierza wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 5 kwietnia
za 8 dni
16:25 CANAL+ Kuchnia

Opis

Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i malowniczą wysepkę Gozo. Rozmawia z szefami kuchni, producentami żywności i lokalnymi smakoszami. Nie tylko próbuje tradycyjnych przysmaków, ale też gotuje z miejscowymi kucharzami.