
CANAL+ KuchniaProgram TV na Poniedziałek 10.03.2025
6:00
Top Chef 19 (13)reality show
Piętnastu kucharzy bierze udział w kulinarnej rywalizacji o prestiżowy tytuł i 250 tys. dol. Efekty ich pracy ocenią Tom Colicchio i Gail Simmons. Co tydzień jeden z zawodników opuści program.
- 6:55Ugotuj mi, mamo! 2 (1)
magazyn kulinarny
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
7:20
Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bułki na słono i słodko (2)magazyn kulinarny
Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Zrobi też bułki pszenne zwane knyplami i poda shokupan - chleb z Japonii.
7:45
365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (9)magazyn kulinarny
Gospodyni programu Marieta Marecka w każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny. Udzieli też wielu cennych wskazówek.
- 8:15
10:15
Prosta kuchnia Mary (10)magazyn kulinarny
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Udowadnia, że każdy może gotować.
10:40
Prosta kuchnia Mary (11)magazyn kulinarny
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Udowadnia, że każdy może gotować.
- 11:10Sowa gotuje: Italia na talerzu (3)
magazyn kulinarny
- 11:15
12:15
M jak mięso 5: Żebra wołowe (4)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
12:50
M jak mięso 5: Polędwica wołowa (5)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
- 13:20Jamie Oliver - jednogarnkowe cuda (2)
magazyn kulinarny
Mistrz kulinarny pokazuje, jak przy minimalnym wysiłku osiągnąć smakowity efekt. Prezentuje przepisy na dania dla całej rodziny, których przygotowanie nie wiąże się ze stertą naczyń do zmywania.
- 13:50Jamie Oliver - jednogarnkowe cuda (3)
magazyn kulinarny
Mistrz kulinarny pokazuje, jak przy minimalnym wysiłku osiągnąć smakowity efekt. Prezentuje przepisy na dania dla całej rodziny, których przygotowanie nie wiąże się ze stertą naczyń do zmywania.
14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (12)magazyn poradnikowy
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
14:50
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grzyby (8)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
15:25
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Ozorki, podroby (9)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
15:55
Francuskie wędrówki Julie 9 (6)serial dokumentalny
Julie Andrieu znów wyrusza w drogę, aby spróbować ulubionych dań Francuzów. Mistrzyni sztuki kulinarnej podejrzy rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych czy warzywnych.
16:55
Bosacka daje radę: Gołąbki (4)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
17:20
Słodka jak Sugar: Kraina miodem płynąca (8)magazyn kulinarny
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery.
17:50
Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia (6)program rozrywkowy
Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp.
18:50
Domowa piekarnia Kucharskiego 5: Słodko-słone (5)magazyn kulinarny
Prowadzący Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki razowe, na słono, na słodko, na zakwasie oraz z ziarnami.
19:20
M jak mięso 6: Zupy (2)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
- 19:50U sąsiadów w kuchni 12 (2)
serial dokumentalny
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
- 20:25U sąsiadów w kuchni 12 (3)
serial dokumentalny
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
21:00
Anthony Bourdain: Bez rezerwacji 7: Kuba (6)serial dokumentalny
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
21:55
M jak mięso 8 (6)serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
22:25
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (4)magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
23:00
Gotuj, jedz i spalaj z Donalem (3)magazyn kulinarny
Donal przygotuje dania, które wspomogą jego organizm w regeneracji podczas pobytu na obozie treningowym. Widzowie poznają przepisy m.in. na tażin z komosą ryżową, zestaw koktajli czy placek pasterski.
23:30
Gotuj, jedz i spalaj z Donalem (4)magazyn kulinarny
Donal wybiera się na wycieczkę rowerową atlantyckim wybrzeżem. Potrzebuje pożywnych przekąsek. Widzowie poznają przepisy m.in. na kulki mocy, pudełko falefeli czy minestrone z wiosennych warzyw.
0:00
Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia (6)program rozrywkowy
Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp.
0:55
Jakubiak rozgryza...: Maderska kanapka z ośmiornicą (8)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
1:10
Desery Dekera 3 (10)magazyn kulinarny
Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
- 1:40Bitwa na smaki: David vs Matteo 3 (1)
magazyn kulinarny
David Gaboriaud I Matteo Brunetti po raz trzeci staną do kulinarnego pojedynku. W każdym odcinku kucharze zaprezentują swoje umiejętności w próbie przygotowanej przez przybyłych do studia gości.
- 2:10Jakubiak rodzinnie 2 (2)
magazyn poradnikowy
Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak z krewnymi i przyjaciółmi zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację.
- 2:45David w Europie 3 (2)
magazyn poradnikowy
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
3:20
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek (4)magazyn kulinarny
Jagna Niedzielska, popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Radzi, jak efektywnie wykorzystywać dostępne w kuchni produkty, by zminimalizować straty.
3:55
Jakubiak rozgryza...: Maderska kanapka z ośmiornicą (8)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
- 4:20Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (2)
magazyn kulinarny
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
4:55
365 obiadów Mariety Mareckiej 5 (6)magazyn kulinarny
Marieta Marecka prezentuje jak przygotować obiad dla całej rodziny. Prowadząca udzieli kilku wskazówek dotyczących tego, co i za ile kupić oraz jakie składniki można zastąpić tańszymi zamiennikami.
- 5:30Czy na pewno umiesz gotować? 3 (1)
reality show
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI