Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 19 grudnia za 7 dni |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
piątek, 20 grudnia za 8 dni |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i malowniczą wysepkę Gozo. Rozmawia z szefami kuchni, producentami żywności i lokalnymi smakoszami. Nie tylko próbuje tradycyjnych przysmaków, ale też gotuje z miejscowymi kucharzami.
Miłośnik sztuki kulinarnej przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by odkrywać jej smaki. Wyprawę rozpoczyna w stolicy, Valletcie. Następnie udaje się do rybackiej wioski.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Maltę: W rybackiej wiosce (2) - magazyn kulinarny - piątek, 20 grudnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Maltę: Wyspa Gozo (3) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 grudnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Maltę: Na maltańskiej wsi (4) - magazyn kulinarny - wtorek, 24 grudnia 15:25