Jakubiak rozgryza Maltę: Valetta (1)

Jakubiak rozgryza Maltę: Valetta (1)

magazyn kulinarny Polska 2024   od 12 lat

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
czwartek, 19 grudnia
za 7 dni
15:25 CANAL+ Kuchnia
piątek, 20 grudnia
za 8 dni
14:50 CANAL+ Kuchnia

Opis

Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i malowniczą wysepkę Gozo. Rozmawia z szefami kuchni, producentami żywności i lokalnymi smakoszami. Nie tylko próbuje tradycyjnych przysmaków, ale też gotuje z miejscowymi kucharzami.

Miłośnik sztuki kulinarnej przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by odkrywać jej smaki. Wyprawę rozpoczyna w stolicy, Valletcie. Następnie udaje się do rybackiej wioski.

Zobacz także