James Martin: hiszpańska przygoda (6)
(James Martin's Spanish Adventure)
W skrócie: | Sewilla wita Jamesa Martina letnim skwarem. Słynny szef kuchni udaje się na największy kryty targ. Z kupionych tu produktów powstaną m.in. gazpacho, grillowana makrela czy pierś kaczki w pomarańczach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Brytyjski szef kuchni podróżuje po Hiszpanii, by odkrywać lokalne smaki, restauracje, przepisy i tradycje. Do tej pory znał ten kraj jedynie pobieżnie, teraz chce zgłębić jego kulinarne tajemnice. James Martin zatrzymuje się w San Sebastian, Asturii, Santiago de Compostela, Kastylii, Madrycie, Sewilli, Granadzie, Walencji, Katalonii i na Costa del Sol. Podczas swojej wyprawy będzie gotował w mobilnej kuchni, na tle malowniczych krajobrazów.
W tym odcinku
Sewilla wita Jamesa Martina letnim skwarem i zapachem pomarańczy. Słynny szef kuchni udaje się na największy kryty targ spożywczy w mieście. Jest tu nieco chłodniej, a bogactwo produktów przyprawia o zawrót głowy. Z kupionych tu produktów powstaną typowe dla regionu potrawy: gazpacho, grillowana makrela, pieczony boczek i pierś kaczki w pomarańczach. Na deser kulinarny mistrz poda crema catalana.