
Food NetworkProgram TV na Sobota 1.03.2025
- 6:00Wszystkiego słodkiego (1/8)
magazyn kulinarny
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują hiszpańskie churros, francuską tartę tatin oraz włoskie tiramisu. Następnie zajmą się przyrządzeniem i upieczeniem tortu bezowego.
- 6:35Wszystkiego słodkiego (2/8)
magazyn kulinarny
Prowadzący przygotowują m.in. słodkie ciasteczka z masłem orzechowym. Następnie wykorzystują aromatyczną czekoladę do przyrządzenia amerykańskich ciastek - piegusków oraz lava cake.
7:10
Makłowicz w drodze (1/3)magazyn kulinarny
Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
7:45
Makłowicz w drodze (2/3)magazyn kulinarny
Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
8:20
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (6/13)magazyn poradnikowy
Prowadząca przyjrzy się gotowym przekąskom: koreczkom rybnym, przystawkom serowym, salsom i dipom. Wiele spośród tych produktów jest źle oznakowanych. Następnie doradzi w wyborze garnków.
9:05
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (5/13)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka przekona się, co można znaleźć w sałatkach ze sklepu i surówkach z restauracyjnego menu. Odkryje też, z czego składa się sos ziołowy i co zawierają w sobie inne dodatki do sałatek.
9:50
MasterChef (4/14)program rozrywkowy
Rywalizacja przenosi się pod Wawel. Na placu zostaną otwarte trzy food trucki. Każdy reprezentuje inną kuchnię. Podzieleni na drużyny uczestnicy mają wydać dwieście porcji.
11:25
Apetyt na miłość (1/8)program rozrywkowy
Modelka Ola kocha tatuaże i koty.W poszukiwaniu nowej miłości pomaga jej zaprzyjaźniony tarocista Michał. Filip, Krystian i Michał będą się starali zachwycić ją smakami swoich potraw.
12:25
Sprytne pomysły Jagny (6/8)program rozrywkowy
Jagna udaje się z wizytą do Alex i jej syna, aby wspólnie coś ugotować w duchu zero waste. Przy okazji podpowiada, jak zaoszczędzić nawet 50 zł rocznie na gotowaniu wody na herbatę.
12:55
Makłowicz w drodze (6/11)magazyn kulinarny
Rovinj to jedno z najpiękniejszych miast półwyspu Istria. Podróżnik zachwyca się kozim serem z popiołem czy boczkiem wieprzowym z kremem z selera. Samodzielnie przygotowuje risotto ze szparagami.
- 13:30Symon gotuje w ogrodzie (1)
magazyn kulinarny
Prowadzący łączy greckie smaki z amerykańskim grillowaniem, piekąc sezamowe udka kurczaka oraz przyrządzając baba ghanoush. Jego żona, Liz, robi chipsy gofrowe z fetą jako chrupiącą przekąskę.
- 14:05Symon gotuje w ogrodzie (2)
magazyn kulinarny
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
14:40
Pyszne miejscówki (9/13)magazyn kulinarny
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
15:40
Słodki biznes (15/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
16:15
Słodki biznes (16/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
16:50
Posiekani (8/19)teleturniej kulinarny
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają na to zaledwie dwadzieścia minut. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
17:50
Akcja: Restauracja! (8/13)reality show
Robert Irvine wraz ze swoim zespołem pomaga właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmienia podupadające firmy i daje im szansę na rozwój.
18:50
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (8/12)magazyn poradnikowy
Tym razem Katarzyna Bosacka obnaży prawdę o składzie gotowych dań obiadowych i zdradzi, czy naprawdę warto po nie sięgać, a także ustali, z myślą o kim ustalone zostały wielkości porcji.
19:35
Wiem, co jem na diecie (8/12)magazyn poradnikowy
Twórcy podpowiedzą, jak pogodzić dietę ze swoimi obowiązkami i dostosować ją do potrzeb pozostałych domowników. Analizie zostaną poddane zestawy rodzinne i porcje dziecięce dostępne w fast-foodach.
20:05
Gotowanie z miłości (2)magazyn kulinarny
Prowadzący udowadniają, że posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, sposobem na wspólne spędzenie czasu oraz jak wiele przyjemności dostarcza gotowanie dla innych.
20:40
Gotowanie z miłości (3)magazyn kulinarny
Prowadzący udowadniają, że posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, sposobem na wspólne spędzenie czasu oraz jak wiele przyjemności dostarcza gotowanie dla innych.
21:15
Kuchnia na szczęście (8)magazyn kulinarny
Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
- 22:15Włoska kuchnia Benedetty (15)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 22:50Włoska kuchnia Benedetty (16)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
23:25
Makłowicz w drodze (1/3)magazyn kulinarny
Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
0:00
Makłowicz w drodze (2/3)magazyn kulinarny
Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
- 0:35Wszystkiego słodkiego (1/8)
magazyn kulinarny
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują hiszpańskie churros, francuską tartę tatin oraz włoskie tiramisu. Następnie zajmą się przyrządzeniem i upieczeniem tortu bezowego.
- 1:10Wszystkiego słodkiego (2/8)
magazyn kulinarny
Prowadzący przygotowują m.in. słodkie ciasteczka z masłem orzechowym. Następnie wykorzystują aromatyczną czekoladę do przyrządzenia amerykańskich ciastek - piegusków oraz lava cake.
1:45
Apetyt na miłość (1/8)program rozrywkowy
Modelka Ola kocha tatuaże i koty.W poszukiwaniu nowej miłości pomaga jej zaprzyjaźniony tarocista Michał. Filip, Krystian i Michał będą się starali zachwycić ją smakami swoich potraw.
2:35
Sexy kuchnia Magdy Gessler (4/8)magazyn kulinarny
Magda Gessler prezentuje dania z drobiem w roli głównej. Zdradza rodzinny przepis na faszerowanego indyka na słodko. Prowadząca piecze go w całości, nadziewa farszem z rodzynkami i orzechami włoskimi.
3:00
Sexy kuchnia Magdy Gessler (5/8)magazyn kulinarny
Magda Gessler piecze turbota w ognisku i serwuje go z grillowanymi warzywami oraz sosem aioli. Kolejnym daniem są östi, czyli placki ziemniaczane po szwajcarsku. Zostaną one podane z cielęciną.
- 3:30Wszystkiego słodkiego (6/8)
magazyn kulinarny
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. W menu znajda się wuzetka, szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański.
- 3:55Wszystkiego słodkiego (7/8)
magazyn kulinarny
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler polecają przepisy, które pozwolą przygotować atrakcyjne desery dla odwiedzających nas gości. Owoce pod kruszonką z budyniem czy tort ombre to popisowe menu.
4:20
Dieta czy cud? (7/10)magazyn poradnikowy
Kinga Zawodnik testuje dietę jajeczną. Będzie spożywała 6 jaj na twardo dziennie, warzywa, chudy nabiał, ryby i mięso. Wykluczy węglowodany. Dietetyczka wyjaśni, jak taki jadłospis wpływa na zdrowie.
4:55
Perfekcyjni gospodarze (9/40)serial dokumentalny
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI