Food NetworkProgram TV na Niedziela 8.09.2024
- 6:00Pyszne 25 (12)
magazyn kulinarny
Gospodyni Ania Starmach zaproponuje trzy zastosowania różnych kasz. Stworzy zarówno dania obiadowe - krupnik i risotto, jak i deser - owoce nadziewane słodkim farszem z kaszy gryczanej.
- 6:35Pyszne 25 (1/12)
magazyn kulinarny
Anna Starmach pokaże, jak przygotować wyśmienite śniadania. Zdradzi przepis na owsiankę zapiekaną w piekarniku i podaną z karmelizowanymi orzechami. Następnie poda tosty z różnymi dodatkami.
- 7:10Makłowicz w drodze (7)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Astanę, stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje dań z repertuaru czołowego szefa miejscowej kuchni m.in. pasztecików z wielbłądziny.
- 7:45Makłowicz w drodze (1/3)
magazyn kulinarny
Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
- 8:20Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (13)
magazyn poradnikowy
Kłopoty z zaparciami ma co trzeci Polak. Reklamy przekonują, że trzeba kupić cały arsenał produktów spożywczych, by wyregulować pracę jelit. Prowadząca zdradzi, czy te cuda rzeczywiście działają.
- 9:05Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (1/13)
magazyn poradnikowy
Rocznie zjadamy ponad dwa kilogramy dodatków do żywności. Nie jest łatwo połapać się w długiej liście składników zawartych na etykiecie. Katarzyna Bosacka zdradzi, na które warto uważać.
- 9:50Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (2/13)
magazyn poradnikowy
Kasia zdradzi, ile barszcz w proszku ma w sobie warzyw, a ile chemii. Dzięki ukrytym kamerom widzowie dowiedzą się też, czy w restauracjach podaje się prawdziwy barszcz.
- 10:35Co nas truje (10/12)
program rozrywkowy
W wieprzowinie znajdują się ogromne ilości nasyconych kwasów tłuszczowych. Wywołują one zmiany w tętnicach, sercu czy mózgu. Kasia zaprosi na badanie rodzinę, która co dwa miesiące kupuje pół świni.
- 11:20Miłość od kuchni (3/10)
program rozrywkowy
Katarzyna jest studentką. Dużą wagę przykłada do religijności, należy do kościelnego chóru. W przyszłości chce założyć własny zespół. Katarzyna odwiedza mieszkania trzech mężczyzn.
- 12:20Makłowicz w drodze (7/11)
magazyn kulinarny
Robert odwiedza miasteczko Vizinada i Zalew Limski, a także kilka innych zachwycających miejsc w okolicy. Starożytny Poreč z bizantyjską bazyliką, wenecki Novigrad, toskańskie winnice w Narduće.
- 12:55Makłowicz w drodze (8/11)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
- 13:30Kuchenne rewolucje (6/13)
program rozrywkowy
Kilka lat temu Mariusz namówił swoją żonę, Wiolettę, na zakup zabytkowego młyna. W wyremontowanym budynku małżeństwo otworzyło wymarzoną restaurację. Szybko jednak pojawiły się problemy finansowe.
- 14:30Kuchenne rewolucje (7/13)
program rozrywkowy
Dominik otworzył piwiarnię na początku lat 90. Niedługo potem zmienił swój Szałas Piwny w restaurację Polskie Ranczo. Mimo inwestycji mieszkańcy wciąż traktują jego lokal jak piwiarnię.
- 15:30Molly gotuje na farmie (1/13)
magazyn kulinarny
W swoim przytulnym wiejskim domu Molly Yeh przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Łączy smaki różnych kultur z typowo amerykańską kuchnią.
- 16:05Molly gotuje na farmie (2/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
- 16:40Kulinarne podróże z Guyem Fierim (15/19)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
- 17:10Kulinarne podróże z Guyem Fierim (16/19)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
- 17:40Kulinarne podróże z Guyem Fierim (17/19)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
- 18:1524/24 (2/8)
maraton kulinarny
Program łączy kulinarny maraton z eksperymentem społecznym. 24 szefów kuchni podejmuje 24 wyzwania w ciągu 24 godzin. Zadania są podzielone na 8 części, z których każda sprawdza inne umiejętności.
- 19:15Pojedynek na grille: Fly kontra Symon (4)
reality show
Dwóch znanych kucharzy zaprasza mistrzów grillowania do wzięcia udziału w rywalizacji. Na podstawie pierwszego zadania prowadzący wybierają swoje drużyny. W każdym odcinku odpada jeden z uczestników.
- 20:15Przebojowa kuchnia Abnera i Amandy (5/6)
magazyn kulinarny
Abner i Amanda Ramirez przygotowują swoje ulubione potrawy. Jako rodzice trójki dzieci i zawodowi muzycy, oddają się przyjemności gotowania, łącząc ją z życiem rodzinnym i twórczymi przedsięwzięciami.
- 20:50Przebojowa kuchnia Abnera i Amandy (6)
magazyn kulinarny
Abner i Amanda Ramirez przygotowują swoje ulubione potrawy. Jako rodzice trójki dzieci i zawodowi muzycy, oddają się przyjemności gotowania, łącząc ją z życiem rodzinnym i twórczymi przedsięwzięciami.
- 21:25Perfekcyjni gospodarze (10/40)
serial dokumentalny
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
- 22:30Włoska kuchnia Benedetty (39/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 23:05Włoska kuchnia Benedetty (40/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 23:35Makłowicz w drodze (7)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Astanę, stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje dań z repertuaru czołowego szefa miejscowej kuchni m.in. pasztecików z wielbłądziny.
- 0:10Makłowicz w drodze (1/3)
magazyn kulinarny
Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
- 0:45Sexy kuchnia Magdy Gessler (5/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler zaprezentuje, jak przyrządzić frittatę. Restauratorka wybiera warzywną wersję ze szparagami i kwiatami cukinii, ale lista produktów potrzebnych do przygotowania tej potrawy jest otwarta.
- 1:20Sexy kuchnia Magdy Gessler (6/8)
magazyn kulinarny
W kuchni pojawią się ryby i owoce morza. Na początek pstrąg marynowany w cebuli, szczypiorku, z dodatkiem fenkułu, obtoczony w panierce z orzechów laskowych. Potem Magda przyrządzi portugalskie danie.
- 1:55Apetyt na miłość (2/8)
program rozrywkowy
Damian to prawdziwy wirtuoz w kuchni. Justyna postanowi uwieść go swoim zamiłowaniem do... frytek. W nazwach dań Martyny nie zabraknie nawiązań do znanych na całym świecie bajek dla dzieci.
- 2:55Sztuka mięsa (7/12)
magazyn kulinarny
Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
- 3:30Sztuka mięsa (8/12)
magazyn kulinarny
Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
- 4:00Patenciary (2/8)
magazyn kulinarny
Daria, Mania i Laura przygotują efektowne dania na spotkania ze znajomymi. Znajdą się wśród nich m.in. chrupiące spiralki z ziemniaków, warzywne spring rollsy z dipem orzechowym czy sałatka arbuzowa.
- 4:35Patenciary (3/8)
magazyn kulinarny
Prowadzące zdradzają swoje pomysły na pyszne i szybkie śniadania. Będą to m.in. francuskie ciasteczka cynamonowe, czerwone naleśniki w kształcie serca, jaglanka z owocami i jajeczne chmurki.
- 5:10Kulinarny rejs po Polsce (20/27)
magazyn kulinarny
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI