Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (2/13)

magazyn poradnikowy Polska 2015   b.o.
W skrócie:Kasia zdradzi, ile barszcz w proszku ma w sobie warzyw, a ile chemii. Dzięki ukrytym kamerom widzowie dowiedzą się też, czy w restauracjach podaje się prawdziwy barszcz.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 27 listopada
za 13 dni
10:55 Food Network (z napisami)

Opis

Katarzyna Bosacka będzie wszędzie tam, gdzie się produkuje, fabrykuje, uprawia i... oszukuje. Zwiedzi zaplecza kuchni i sklepowe magazyny. Prześledzi, co dzieje się na taśmie produkcyjnej i na polu uprawnym. Na własnej skórze przetestuje szorty z koenzymem Q10, połknie magiczne suplementy i tygodniami będzie piła sok z buraków. Wyhoduje pleśń na chlebie i bakterie w jogurcie. Ubrudzi tonę koszulek, tylko po to, aby wybrać najlepszy proszek do prania. Wypróbuje także ręczniki na mokrych ciałach polskich pływaków. Katarzyna Bosacka odpowie również na pytania, które najczęściej zadają widzowie.

Kasia Bosacka sprawdzi, co kryje się w sklepowych sałatkach, koncentratach i słoiczkach buraczanych. Zdradzi, ile barszcze w proszku mają w sobie prawdziwych warzyw, a ile zbędnej chemii. Dzięki ukrytym kamerom widzowie dowiedzą się, czy w knajpach podaje się klientom prawdziwy barszczyk. Pewien eksperyment wykaże, czy sok z buraka jest wart swojej ceny. W "Wiem, co kupuję" zawodnicy piłki wodnej sprawdzą, który ręcznik najlepiej chłonie wodę i jest najmilszy dla skóry. Lekarz bakteriolog wytłumaczy, ile ręczników i do jakich części ciała powinien mieć każdy domownik.

Zobacz także