Sztuka mięsa (7/12)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje widzom różne sposoby na przyrządzanie mięsa, które od wieków jest specjalnością polskiej kuchni. W każdym odcinku gotuje dwa autorskie dania oraz przedstawia któryś z rodzajów mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę czy ryby. Odwiedza także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiadają, w czym tkwi sekret ich produktów.
Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet, pieczoną karkówkę i gulasz z dzika.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz