Food Network Program TV na dziś
- 9:50Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (6/12)
magazyn poradnikowy
Kasia sprawdzi, czy kury z chowu klatkowego rzeczywiście są schorowane i nieszczęśliwe. Odwiedzi też rolnika ekologicznego i porówna wyprodukowane przez niego jajka z tymi pochodzącymi z fermy.
- 10:35Co nas truje (2/12)
program rozrywkowy
W związku ze wzrostem liczby osób zapadających na choroby weneryczne w Polsce Katarzyna Bosacka zdemaskuje szkodliwość środków pobudzających kupowanych w szarej strefie. Spotyka się też z ekspertami.
- 11:20Zamiana szefów kuchni (2/6)
program rozrywkowy
Restauracja Ceviche Bar znajduje się w centrum stolicy. Szef kuchni Martin Gimenez słynie z owoców morza, która układa w oryginalne rzeźby. Z kolei Grzegorz Uchwał prowadzi bar mleczny w Płocku.
- 12:20Makłowicz w drodze (2/10)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
- 12:55Makłowicz w drodze (3/10)
magazyn kulinarny
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
- 13:30Kuchenne rewolucje (1/15)
program rozrywkowy
Na gdańskim osiedlu Przymorze mieści się restauracja węgierska Czardasz. Istniejący już od 50 lat lokal cieszył się popularnością w czasach PRL-u. Obecnie brakuje w nim gości. Konieczne są zmiany.
- 14:30Kuchenne rewolucje (2/15)
program rozrywkowy
Na warszawskim Mokotowie działa niewielka gruzińska restauracja Tbilisi. Została stworzona przez panią Zinę. Po jej śmierci interes przejęły trzy córki, ale nie powtórzyły sukcesu matki.
- 15:30Molly gotuje na farmie (9/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
- 16:05Molly gotuje na farmie (10/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
- 16:40Kulinarne podróże z Guyem Fierim (7/13)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
- 17:10Kulinarne podróże z Guyem Fierim (8/13)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
- 17:40Kulinarne podróże z Guyem Fierim (9/13)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
- 18:1524/24 (6/8)
maraton kulinarny
Program łączy kulinarny maraton z eksperymentem społecznym. 24 szefów kuchni podejmuje 24 wyzwania w ciągu 24 godzin. Zadania są podzielone na 8 części, z których każda sprawdza inne umiejętności.
- 19:15Pojedynek na grille (5/10)
reality show
Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
- 20:20Ranczo pełne smaków (1/6)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett świętuje początek jesieni, organizując coroczne przyjęcie. Serwuje gościom pieczeń ranczerską oraz jabłkowe empanadas z bitą śmietaną i dodatkiem bourbonu.
- 20:50Ranczo pełne smaków (2/6)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na terenie posiadłości.
- 21:25Perfekcyjni gospodarze (14/40)
serial dokumentalny
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
- 22:30Włoska kuchnia Benedetty (55/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 23:05Włoska kuchnia Benedetty (56/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 23:40Makłowicz w Polsce (3/8)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
- 0:15Makłowicz w Polsce (4/8)
magazyn kulinarny
Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
- 0:50Sexy kuchnia Magdy Gessler (6/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler zaprezentuje ulubioną potrawę z czasów dzieciństwa, jaką jadała w Bułgarii. Jest to gjuwecz, czyli danie przygotowywane na warzywach i mięsie. Ważnymi składnikami są ziemniaki i papryka.
- 1:25Sexy kuchnia Magdy Gessler (7/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler zdradzi przepis na kubańską potrawę na bazie bananów i ryżu z czarną fasolą. Prowadząca przyrządzi też siekane kotlety z bananem, cebulą oraz jabłkiem. Oprócz tego pojawi się risotto.
- 2:00Miłość od kuchni (10)
program rozrywkowy
Malarz Kris odwiedzi trzy mieszkania i na ich podstawie oceni właścicielki. Pierwsze należy do Katarzyny, romantycznej wielbicielki kotów. Drugie do Renaty - pomysłowej przedsiębiorczyni.
- 3:00Sztuka mięsa (11/12)
magazyn kulinarny
Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.
- 3:35Sztuka mięsa (12)
magazyn kulinarny
Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
- 4:05Patenciary (2/8)
magazyn kulinarny
Daria Ładocha pokaże, jak upiec idealny domowy chleb. Zaprezentuje kanapkowy tort przypominający dzieło sztuki. Dla miłośników słodkości przygotuje rwany cynamonowy chleb pieczony w doniczce.
- 4:40Patenciary (3/8)
magazyn kulinarny
Daria Ładocha i jej córki podsuną pomysły na niebanalne dania z ziemniaków. Pojawi się przepis na chrupiące rurki z wytrawnym nadzieniem. Oprócz tego widzów zainteresuje z pewnością kolorowa tarta.
- 5:15Z gruntu zdrowo (2/6)
magazyn poradnikowy
W poszukiwaniu najlepszych pomidorów Tadeusz jedzie do Jastrzębników niedaleko Kalisza. Gotuje polski chłodnik z pomidorów i dzieli się z widzami przepisem na keczup słodzony jabłkiem.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI