Food NetworkProgram TV na Sobota 5.10.2024
- 6:00Przepis na sukces (1/2)
magazyn kulinarny
Katarzyna Meller odwiedza lokal Barka, u brzegu jeziora Jagodne. Restauracja prowadzona jest przez polsko-filipińskie małżeństwo, które łączy smaki kuchni azjatyckiej i mazurskiej.
- 6:35Przepis na sukces (2)
magazyn kulinarny
Kuchnia Funkcjonalna na warszawskiej Saskiej Kępie pachnie lasem. Katarzyna Meller pomaga w przygotowaniu żołędziowej zupy i cremu brulle o smaku szyszki. Klienci ocenią smaki lasu na talerzu.
- 7:10Makłowicz w Polsce (1/8)
magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
- 7:45Makłowicz w Polsce (2/8)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
- 8:20Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (1/12)
magazyn poradnikowy
Katarzyna wyjaśni, w jaki sposób przygotować mięso, by zapobiec zakażeniu. Dziennikarki przeprowadzą śledztwo na temat antybiotyków w hodowli drobiu. Druga część odcinka poświęcona jest bieliźnie.
- 9:05Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (2/12)
magazyn poradnikowy
Statystyczny Polak zjada tygodniowo dwa bochenki chleba. Najczęściej sięga po pieczywo sprzedawane w supermarketach, które w wielu przypadkach pochodzi z głębokiego mrożenia.
- 9:50Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (3/12)
magazyn poradnikowy
Częste picie słodzonych napojów gazowanych prowadzi do otyłości, próchnicy i wielu innych problemów. Statystyczny Polak pochłania ich rocznie 50 litrów. Twórcy sprawdzą, ile cukru one zawierają.
- 10:35Dieta czy cud? (6/10)
magazyn poradnikowy
Kinga Zawodnik zmierzy się z postem przerywanym. Polega on na jedzeniu jedynie przez 8 godzin i powstrzymywaniu się od posiłków przez kolejne 16. Dietetyczka i lekarz ocenią ten sposób odchudzania.
- 11:15Zamiana szefów kuchni (1/6)
program rozrywkowy
Dwaj mistrzowie kuchni zamieniają się miejscami. Muszą poradzić sobie w nowej rzeczywistości. Pierwszymi uczestnikami show są kucharz z Zambrowa oraz Andrzej Polan z warszawskiej Małej Polany Smaków.
- 12:15Makłowicz w drodze (1/3)
magazyn kulinarny
Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
- 12:50Makłowicz w drodze (2/3)
magazyn kulinarny
Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
- 13:25Kobieta na Dzikim Zachodzie (1)
magazyn kulinarny
Wielokrotnie nagradzana blogerka i autorka bestsellerowych książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami swoimi ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
- 14:00Kobieta na Dzikim Zachodzie (2)
magazyn kulinarny
Wielokrotnie nagradzana blogerka i autorka bestsellerowych książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami swoimi ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
- 14:35Pyszne miejscówki (1/13)
magazyn kulinarny
Współczesna strefa kulinarna w Charleston to mieszanka tradycyjnej kuchni nadmorskiej i nowatorskich potraw. W rejonie można skosztować klasycznych potraw z Południa oraz bardziej nowoczesnych dań.
- 15:35Ranczo pełne smaków (5/6)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów, które jest w jej rodzinie od pokoleń. Przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
- 16:10Ranczo pełne smaków (6)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów, które jest w jej rodzinie od pokoleń. Przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
- 16:45Posiekani (1/13)
teleturniej kulinarny
W pierwszej rundzie szefowie kuchni otrzymują smażoną niespodziankę i zapuszkowany klasyk. W drugim koszyku znajduje się coś słodkiego, a w finale mierzą się z deserami.
- 17:45Zasadzka w supermarkecie (6/20)
magazyn kulinarny
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
- 18:45Bójka na plaży (8)
serial dokumentalny
Szef kuchni ze Wschodniego Wybrzeża, Eric Adjepong, i szef kuchni z Zachodniego Wybrzeża, Brian Malarkey, pomagają drużynom przejść przez szereg wyzwań. Nagrodą dla zwycięzcy są wakacje na plaży.
- 19:45Selena Gomez: w kuchni mistrzów (1/6)
magazyn kulinarny
Selena Gomez odwiedza Beverly Hills, gdzie szef kuchni Wolfgang Puck poddaje ją dwóm kuchennym testom inicjacyjnym. Dopiero po tym może ona przyrządzić własne pikantne danie z owoców morza.
- 20:15Molly gotuje na farmie (9/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
- 20:50Molly gotuje na farmie (10/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
- 21:25Włoski kęs (14/16)
magazyn kulinarny
Prezentacja różnych regionów Włoch z ich tradycyjną kuchnią i składnikami.
- 22:30Włoska kuchnia Benedetty (53/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 23:05Włoska kuchnia Benedetty (54/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 23:40Makłowicz w Polsce (1/8)
magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
- 0:15Makłowicz w Polsce (2/8)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
- 0:50Sexy kuchnia Magdy Gessler (4/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler serwuje smakołyki kuchni portugalskiej. Na danie główne wybiera espetadas, czyli szaszłyki. Przygotowuje je z polędwicy wołowej natartej czosnkiem oraz liśćmi laurowymi.
- 1:25Sexy kuchnia Magdy Gessler (5/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler przygotowuje kaczkę w nowej odsłonie. Zamiast jabłek i pomarańczy do drobiu dodaje modrą kapustę oraz czerwoną cebulę, a danie serwuje w postaci tortu z sosem pomidorowo-śliwkowym.
- 2:00Miłość od kuchni (9/10)
program rozrywkowy
Jakub pracuje w branży telewizyjnej. Chciałby poznać kandydatkę do stworzenia kochającej się rodziny. Odwiedza mieszkania miłośniczki zwierząt Izy, romantyczki Moniki i poetki Marty.
- 3:00Sztuka mięsa (9/12)
magazyn kulinarny
Lokal Piotra Szczęsnego oraz Pawła Suwały to sklep mięsny i bistro. Prowadzący wraz z właścicielami przyrządzi porchettę. Zdradzi też recepturę na pieczone żebra wołowe i boloński tort.
- 3:35Sztuka mięsa (10/12)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Wraz z nimi przygotuje białą kiełbasę. Zdradzi przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.
- 4:05Patenciary (8)
magazyn kulinarny
Daria Ładocha z córkami podpowiedzą, jak w polskiej kuchni zrealizować przepisy z odległych krajów. Prowadząca przyrządzi karaibską sałatkę, którą należy zaserwować w ananasie, i kotleciki rybne.
- 4:40Patenciary (1/8)
magazyn kulinarny
Daria Ładocha razem z córkami, Laurą i Manią, podsuną widzom pomysły na słodkie placki z piekarnika ze świeżymi owocami. Oprócz tego pojawią się przepisy na ażurowe naleśniki z kolorową sałatką.
- 5:15Z gruntu zdrowo (1/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI