![Food Network](http://media.teleman.pl/logos/m/177.png?v=1635947377)
Food NetworkProgram TV na Piątek 21.06.2024
6:00
Pyszne 25 (9/12)magazyn kulinarny
Anna Starmach prezentuje potrawy dla całej rodziny. Na przystawkę przyrządzi zupę krem z zielonego groszku. Daniem głównym będą polędwiczki wieprzowe, deserem - szarlotka z ciastem filo.
6:35
Sztuka mięsa (2/12)magazyn kulinarny
Tomasz wyrusza do Trójmiasta, gdzie odwiedzi Meat Schak BBQ, które serwuje amerykańskie grillowane jedzenie. Jego właścicielem jest Wojtek, który poda żeberka. Tomek zaś przygotuje burgera.
7:10
Sztuka mięsa (3/12)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację 'GierKrówkę', która leży przy słynnej DK1. Lokal prowadzony jest przez młode małżeństwo. Szef kuchni Karol wraz z Tomaszem przyrządzą poliki wołowe.
- 7:45Włoska kuchnia Benedetty (51/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
8:20
Włoska kuchnia Benedetty (54/60)serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
8:55
Barbecue po amerykańsku (3/6)reality show
Szef kuchni i restaurator Michael Symon udaje się na największe zawody grillowe w całej Ameryce, aby zaprezentować najlepsze talenty, zagorzałych wielbicieli i najbardziej apetyczne barbecue.
9:55
Wiem, co jem (4/15)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka podpowie widzom, na co zwracać uwagę przy zakupie frytek, a także doradzi, w jaki sposób przygotować tę popularną potrawę, aby była smaczna, a przede wszystkim zdrowa.
10:30
Wiem, co jem (5/15)magazyn poradnikowy
Dowiemy się, co sprawia, że serca, żołądki, wątróbki i salcesony są lubiane przez Polaków. Katarzyna Bosacka zaprosi Grzegorza Łapanowskiego. Z nim ruszy na poszukiwania smacznych podrobów.
11:05
Barbecue na wypasie (11/13)magazyn kulinarny
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
11:40
Barbecue na wypasie (12/13)magazyn kulinarny
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
12:15
Barbecue na wypasie (13)magazyn kulinarny
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
12:45
Akcja: Restauracja! (3/8)reality show
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
13:45
Zasadzka w supermarkecie (10/13)magazyn kulinarny
Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
14:45
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (10/19)magazyn kulinarny
Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
- 15:20Bójka na plaży (7/8)
serial dokumentalny
Szef kuchni ze Wschodniego Wybrzeża, Eric Adjepong, i szef kuchni z Zachodniego Wybrzeża, Brian Malarkey, pomagają drużynom przejść przez szereg wyzwań. Nagrodą dla zwycięzcy są wakacje na plaży.
16:20
Subiektywny ranking smaków (7/8)program rozrywkowy
Odcinek poświęcony samym najbardziej kontrowersyjnym zestawieniom smaków. Wśród nich będą takie, które początkowo mogą przestraszyć, jak i kombinacje idealne na randkę.
16:55
Subiektywny ranking smaków (8)program rozrywkowy
Nie każda potrawa zachęca do jedzenia. Istnieją takie przekąski, które zapachem i wyglądem mogą wywoływać mdłości, a nawet doprowadzić do omdlenia. Nie zabraknie dań, które rozpalą wszystkie zmysły.
17:25
Subiektywny ranking smaków (1/8)program rozrywkowy
Widzowie poznają najpopularniejszą potrawę na całym świecie. Twórcy wyjaśnią również, z jakiego powodu Polacy tak uwielbiają włoską pizzę oraz ujawnią tajemnicę amerykańskiego brownie.
18:00
Makłowicz w Polsce (7/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
18:30
Makłowicz w Polsce (8)magazyn kulinarny
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
19:05
Makłowicz w Polsce (1/8)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
19:40
Sztuka mięsa (7/12)magazyn kulinarny
Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
20:15
Sztuka mięsa (8/12)magazyn kulinarny
Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
20:50
Sztuka mięsa (9/12)magazyn kulinarny
Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
21:20
Dziecięce mistrzostwa wypieków (7/10)teleturniej kulinarny
Młodzi piekarze, którzy marzą o własnej firmie z wypiekami, stają do rywalizacji. Duff Goldman i Valerie Bertinelli testują ich talent w przygotowywaniu ciast i tortów, a także umiejętności biznesowe.
22:25
Ja czy jadłospis? (4/6)serial dokumentalny
Czterech restauratorów otwiera pierwsze biznesy. Towarzyszą im partnerzy. Razem muszą stawić czoła przeciwnościom losu i rozwiązywać problemy. Stresujące sytuacje wystawiają na próbę siłę uczuć.
23:25
Kuchnia jak u mamy (28/30)magazyn kulinarny
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
0:00
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (6/19)magazyn kulinarny
Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
0:35
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (7/19)magazyn kulinarny
Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
- 1:10Kulinarne podróże z Guyem Fierim (5/20)
magazyn kulinarny
Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w podróż po Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Meksyku, odwiedzając różne restauracje w poszukiwaniu najlepszego jedzenia. W najnowszym sezonie testuje 60 miejsc.
- 1:45Włoska kuchnia Benedetty (11/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
2:15
Sztuka mięsa (9/12)magazyn kulinarny
Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
2:45
Sztuka mięsa (2/12)magazyn kulinarny
Tomasz wyrusza do Trójmiasta, gdzie odwiedzi Meat Schak BBQ, które serwuje amerykańskie grillowane jedzenie. Jego właścicielem jest Wojtek, który poda żeberka. Tomek zaś przygotuje burgera.
3:15
Zasadzka na restaurację (12/13)serial dokumentalny
Willie Degel wkracza do świata niedoświadczonych restauratorów oraz kucharzy. Pozwala im obserwować, co robią ich pracownicy i klienci.
4:10
Pyszne 25 (3/8)magazyn kulinarny
Anna przyrządza dania, których bazą jest kruche ciasto. Na początek przygotuje 'odwróconą' tartę z pomidorami i szalotkami. Połączy łososia z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami z ciastem.
4:45
Zasadzka na restaurację (5/13)serial dokumentalny
Willie Degel wkracza do świata niedoświadczonych restauratorów oraz kucharzy. Pozwala im obserwować, co robią ich pracownicy i klienci.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI