Pyszne 25 (3/8)

Pyszne 25 (3/8)

magazyn kulinarny Polska 2015   b.o.
W skrócie:Anna przyrządza dania, których bazą jest kruche ciasto. Na początek przygotuje 'odwróconą' tartę z pomidorami i szalotkami. Połączy łososia z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami z ciastem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 2 grudnia
za 14 dni
3:50 Food Network

Opis

Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.

Kruche ciasto może być bazą wielu dań, zarówno słonych jak i słodkich. Ania zdradzi trzy smakowite przepisy z jego użyciem. Na początek przygotuje "odwróconą" tartę z pomidorami i szalotkami. Kolejny przepis będzie wyjątkowy, ponieważ łączy w sobie smak ciasta kruchego oraz ryby. Tym razem prowadząca połączy łososia z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami. Taką rybę można podać w towarzystwie bardzo zdrowej, gorącej sałatki szpinakowej. Na koniec coś dla amatorów słodkości, czyli przepis na kruche ciasteczka z dodatkiem czekolady i domowej skórki pomarańczowej.

Zobacz także