Przystanek slow food: Podhale (5)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Autorzy odwiedzają Podhale. W okolicach Czorsztyna wspólnie z bacami i juhasami poznają uroki życia w polskich górach. Przygotowują tradycyjne oscypki. Potem zatrzymują się w Szczawnicy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 4 marca za 11 dni |
11:40 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Autorzy odwiedzają Podhale, gdzie w okolicach Czorsztyna wspólnie z bacami i juhasami poznają uroki życia w polskich górach. Tu oczywiście przygotowują tradycyjne oscypki. Potem czas na wizytę w Szczawnicy, słynącej z różnego rodzaju zdrowotnych wód. Ostatnim przystankiem jest klub Muzyczna Owczarnia.
Zobacz także
- Przystanek slow food: Mazury (1) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 5:50 i 1 późniejsza emisja
- Mody polskie: Podhale - cykl reportaży - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 1:05 i 1 późniejsza emisja
- Przystanek slow food: Juchowo (2) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 5:50 i 1 późniejsza emisja
- Przystanek slow food: Biebrza (3) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 28 lutego na 1 marca 5:50 i 1 późniejsza emisja
- Przystanek slow food: Białowieża (4) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 1 na 2 marca 5:50 i 1 późniejsza emisja
- Przystanek slow food: Miody (6) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 11:25
- Przystanek slow food: Gorce (7) - magazyn kulinarny - czwartek, 6 marca 11:25