Przystanek slow food: Biebrza (3)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Widzowie wybiorą się na wycieczkę po Biebrzy. Poznają tradycyjne przepisy na kartacze czy lin w śmietanie. Bogactwo roślin, w które obfituje tamtejsza przyroda, zachęca do wybrania się na łąki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 1 marca za 8 dni |
5:50 | TVP HD |
sobota, 1 marca za 8 dni |
11:30 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Widzowie wybiorą się na wycieczkę po malowniczej krainie Biebrzy. Poznają tradycyjne przepisy na dania takie jak kartacze czy lin w śmietanie. Bogactwo roślin, w które obfituje tamtejsza przyroda zachęca do wybrania się na łąki, aby dowiedzieć się więcej na temat rosnących tam ziół i ich zastosowaniu.
Zobacz także
- Przystanek slow food: Mazury (1) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 5:50 i 1 późniejsza emisja
- Przystanek slow food: Juchowo (2) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 5:50 i 1 późniejsza emisja
- Przystanek slow food: Białowieża (4) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 1 na 2 marca 5:50 i 1 późniejsza emisja
- Przystanek slow food: Podhale (5) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 marca 11:40
- Przystanek slow food: Miody (6) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 11:25
- Przystanek slow food: Gorce (7) - magazyn kulinarny - czwartek, 6 marca 11:25