Przystanek slow food: Białowieża (4)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Wizyta w Puszczy Białowieskiej. Rośnie w niej m.in. czosnek niedźwiedzi. W menu znajdzie się podlaska wersja ramenu. Widzowie dowiedzą się też, jak wygląda ręczny wyrób tradycyjnego sękacza. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 2 marca za 9 dni |
5:50 | TVP HD |
poniedziałek, 3 marca za 10 dni |
11:30 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Wizyta w malowniczej i majestatycznej Puszczy Białowieskiej. Autorzy odkrywają bogactwo i walory miejscowej roślinności. Znaleźć tam można m.in. czosnek niedźwiedzi. W menu tym razem znajdzie się podlaska wersja egzotycznego ramenu. Widzowie dowiedzą się też, jak wygląda ręczny wyrób tradycyjnego sękacza.
Zobacz także
- Przystanek slow food: Mazury (1) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 5:50 i 1 późniejsza emisja
- Przystanek slow food: Juchowo (2) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 5:50 i 1 późniejsza emisja
- Przystanek slow food: Biebrza (3) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 28 lutego na 1 marca 5:50 i 1 późniejsza emisja
- Przystanek slow food: Podhale (5) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 marca 11:40
- Przystanek slow food: Miody (6) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 11:25
- Przystanek slow food: Gorce (7) - magazyn kulinarny - czwartek, 6 marca 11:25