Ewa gotuje (367)
W skrócie: | Prowadząca odwiedza nadbałtycki port rybacki. Ugotuje żurek na wywarze rybnym. Jako danie główne poda kacze udka pieczone na soli. Na deser będą jagodzianki, czyli drożdżówki z borówkami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 20 kwietnia za 13 dni |
3:15 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa spędza kolejny weekend nad Bałtykiem. Tym razem odwiedzi port rybacki. To miejsce jest doskonale znane nie tylko mieszkańcom miasta, ale także wczasowiczom i kuracjuszom, którzy przed powrotem do domu chcą nabyć świeżą rybę. Po powrocie na kwaterę Ewa ugotuje żurek na wywarze rybnym. W ramach dania głównego poda kacze udka pieczone na soli. Na deser będą jagodzianki, czyli drożdżówki z borówkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (394) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 7 na 8 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 7 na 8 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 7 na 8 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (476) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 7 na 8 kwietnia 3:35
- Ewa gotuje (477) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 7 na 8 kwietnia 4:05
- Ewa gotuje (330) - magazyn kulinarny - wtorek, 8 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (331) - magazyn kulinarny - wtorek, 8 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (395) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 8 na 9 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (346) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 8 na 9 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (478) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 8 na 9 kwietnia 3:05