Ewa gotuje (353)
W skrócie: | Gospodyni zdradzi przepisy na potrawy z chińskim akcentem. Do rosołu doda sos sojowy. W ramach drugiego dania przyrządzi rybę po kantoński. Marynowanego w soli i imbirze dorsza ugotuje na parze. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 23 kwietnia jutro |
7:35 | Nowa TV |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ze względu na widoczną wśród Polaków fascynacją kulturą Wschodu Ewa postanowiła przyrządzić dania z chińskim akcentem. Do tradycyjnego polskiego rosołu doda sos sojowy. Zupę zaserwuje na dwa sposoby: z makaronem, marchewką i pietruszką i na chińską modłę, czyli z makaronem ryżowym, kolendrą, papryczką chili i cytryną. W ramach drugiego dania Ewa zaserwuje rybę po kantoński. Marynowanego w soli i imbirze dorsza ugotuje na parze, a potem poda w towarzystwie ryżu cytrynowego i sałatki z ogórków. Na deser będą gofry z mleczkiem kokosowym i ananasem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (407) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 22 na 23 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (370) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 22 na 23 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (371) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 22 na 23 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (481) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 22 na 23 kwietnia 4:00
- Ewa gotuje (352) - magazyn kulinarny - środa, 23 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (408) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 23 na 24 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (372) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 23 na 24 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (373) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 23 na 24 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (354) - magazyn kulinarny - czwartek, 24 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (355) - magazyn kulinarny - czwartek, 24 kwietnia 7:35