Ewa gotuje (415)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania do świąt Wielkanocnych. Na początek przygotuje pieczeń z piersi indyka. Można ją podać zarówno na ciepło, jak i wykorzystać na zimno w postaci wędliny. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania do świąt Wielkanocnych. Na początek przygotuje pieczeń z piersi indyka. Można ją podać zarówno na ciepło, jak i wykorzystać na zimno w postaci wędliny do kanapek. Następnie zaserwuje polędwiczki wieprzowe nadziewane farszem szpinakowym z dodatkiem suszonych pomidorów. Na koniec przygotuje deser - babkę czekoladową z lukrem pomarańczowym. Przy okazji Ewa zdradzi jak samodzielnie przygotować zakwas na żur - klasyczny na mące żytniej oraz bezglutenowy na płatkach owsianych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (439) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (419) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 3:15
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - piątek, 17 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - piątek, 17 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 2:25
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 2:40
- Ewa gotuje (531) - magazyn kulinarny - sobota, 18 stycznia 7:30