Ewa gotuje (379)
W skrócie: | Czas Bożego Narodzenia jest idealny na wyjątkowe dania. Ewa przygotowuje kieszonki z piersi kurczaka w cieście francuskim faszerowane szpinakiem, serem dojrzewającym i suszonymi pomidorami w oliwie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 23 marca za 14 dni |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Czas Bożego Narodzenia jest idealny na wyjątkowe dania. Ewa przygotowuje kieszonki z piersi kurczaka w cieście francuskim faszerowane szpinakiem, serem dojrzewającym i suszonymi pomidorami w oliwie. Następnie robi pieczeń ze schabu przekładanego jabłkami, do którego poda sos na bazie cydru. Na deser będzie kasza jaglana z orzechami laskowymi, bananem i masłem orzechowym z daktylami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (368) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 9 na 10 marca 2:30
- Ewa gotuje (496) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 7:10
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 7:35
- Ewa gotuje (369) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 10 na 11 marca 2:30
- Ewa gotuje (509) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 10 na 11 marca 2:45
- Ewa gotuje (510) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 10 na 11 marca 3:15
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 7:10
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 7:35
- Ewa gotuje (370) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 marca 2:30
- Ewa gotuje (511) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 marca 2:45