Ewa gotuje (379)
W skrócie: | Czas Bożego Narodzenia jest idealny na wyjątkowe dania. Ewa przygotowuje kieszonki z piersi kurczaka w cieście francuskim faszerowane szpinakiem, serem dojrzewającym i suszonymi pomidorami w oliwie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Czas Bożego Narodzenia jest idealny na wyjątkowe dania. Ewa przygotowuje kieszonki z piersi kurczaka w cieście francuskim faszerowane szpinakiem, serem dojrzewającym i suszonymi pomidorami w oliwie. Następnie robi pieczeń ze schabu przekładanego jabłkami, do którego poda sos na bazie cydru. Na deser będzie kasza jaglana z orzechami laskowymi, bananem i masłem orzechowym z daktylami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (439) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (419) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 3:15
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - piątek, 17 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - piątek, 17 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 2:25
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 2:40
- Ewa gotuje (531) - magazyn kulinarny - sobota, 18 stycznia 7:30