Ewa gotuje (333)
W skrócie: | Gospodyni programu wykorzysta zmodyfikowaną recepturę na toskańską zupę fasolową. Na danie główne usmaży kotlety z piersi indyczej, panierowane w bułce tartej, parmezanie i orzeszkach ziemnych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 1 kwietnia za 13 dni |
3:15 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
W tym odcinku gospodyni programu wykorzysta nieco zmodyfikowaną przez siebie recepturę na toskańską zupę fasolową. Zamiast włoskiej wędliny Ewa Wachowicz użyje naszej kiełbasy, a czarną kapustę zastąpi młodym szpinakiem. Prowadząca nie będzie swojej potrawy zagęszczać czerstwym pieczywem, ale poda ją w chlebie. Na danie główne prowadząca usmaży kotlety z piersi indyczej, panierowane w bułce tartej, parmezanie i orzeszkach ziemnych. Następnie zrobi sernik kokosowy bez pieczenia, a udekoruje go musem z mango.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (377) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 19 na 20 marca 2:30
- Ewa gotuje (525) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 19 na 20 marca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 19 na 20 marca 3:15
- Ewa gotuje (304) - magazyn kulinarny - czwartek, 20 marca 7:10
- Ewa gotuje (305) - magazyn kulinarny - czwartek, 20 marca 7:35
- Ewa gotuje (306) - magazyn kulinarny - piątek, 21 marca 7:10
- Ewa gotuje (307) - magazyn kulinarny - piątek, 21 marca 7:35
- Ewa gotuje (527) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 marca 2:45
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 marca 3:15
- Ewa gotuje (472) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 marca 4:00