Ewa gotuje (324)
W skrócie: | Odcinek inspirowany kuchnią dyplomatyczną. Ewa Wachowicz zrobi carpaccio, zupę rakową, policzki z dzika z opiekanymi ziemniakami i fioletową marchewką. Na deser zaś przygotuje mrożony nugat orzechowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Odcinek programu będzie inspirowany kuchnią dyplomatyczną. Oficjalne przyjęcie warto zacząć od przystawki. Ewa Wachowicz zrobi włoskie carpaccio - nie użyje jednak wołowiny, ale półgęska. Następnie ugotuje wykwintną zupę rakową. Na danie główne prowadząca przyrządzi policzki z dzika, a poda je z opiekanymi ziemniakami i fioletową marchewką. Na deser zaś przygotuje mrożony nugat orzechowy na lustrze z sosu malinowego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (398) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 3 na 4 grudnia 2:25
- Ewa gotuje (484) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 3 na 4 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 3 na 4 grudnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (360) - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (361) - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 7:35
- Ewa gotuje (399) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 2:20 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (486) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (487) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - czwartek, 5 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - czwartek, 5 grudnia 7:35