Ewa gotuje (324)
W skrócie: | Odcinek inspirowany kuchnią dyplomatyczną. Ewa Wachowicz zrobi carpaccio, zupę rakową, policzki z dzika z opiekanymi ziemniakami i fioletową marchewką. Na deser zaś przygotuje mrożony nugat orzechowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Odcinek programu będzie inspirowany kuchnią dyplomatyczną. Oficjalne przyjęcie warto zacząć od przystawki. Ewa Wachowicz zrobi włoskie carpaccio - nie użyje jednak wołowiny, ale półgęska. Następnie ugotuje wykwintną zupę rakową. Na danie główne prowadząca przyrządzi policzki z dzika, a poda je z opiekanymi ziemniakami i fioletową marchewką. Na deser zaś przygotuje mrożony nugat orzechowy na lustrze z sosu malinowego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (340) - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (341) - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (401) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (358) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (359) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (479) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 kwietnia 3:25
- Ewa gotuje (480) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 kwietnia 4:05
- Ewa gotuje (342) - magazyn kulinarny - środa, 16 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (343) - magazyn kulinarny - środa, 16 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 16 na 17 kwietnia 2:30