Ewa gotuje (324)
W skrócie: | Odcinek inspirowany kuchnią dyplomatyczną. Ewa Wachowicz zrobi carpaccio, zupę rakową, policzki z dzika z opiekanymi ziemniakami i fioletową marchewką. Na deser zaś przygotuje mrożony nugat orzechowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 26 marca za 14 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Odcinek programu będzie inspirowany kuchnią dyplomatyczną. Oficjalne przyjęcie warto zacząć od przystawki. Ewa Wachowicz zrobi włoskie carpaccio - nie użyje jednak wołowiny, ale półgęska. Następnie ugotuje wykwintną zupę rakową. Na danie główne prowadząca przyrządzi policzki z dzika, a poda je z opiekanymi ziemniakami i fioletową marchewką. Na deser zaś przygotuje mrożony nugat orzechowy na lustrze z sosu malinowego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (371) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 2:30
- Ewa gotuje (513) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (514) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (294) - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 7:10
- Ewa gotuje (295) - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 7:35
- Ewa gotuje (372) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 13 na 14 marca 2:30
- Ewa gotuje (515) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 13 na 14 marca 2:45
- Ewa gotuje (516) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 13 na 14 marca 3:15
- Ewa gotuje (296) - magazyn kulinarny - piątek, 14 marca 7:10
- Ewa gotuje (297) - magazyn kulinarny - piątek, 14 marca 7:35