Ewa gotuje (301)
W skrócie: | Odcinek inspirowany kuchnią japońską.Prowadząca przyrządzi tradycyjną zupę miso-shiru oraz pieczonego łososia w marynacie na bazie sosu teriyaki. Na deser poda lody z zieloną herbatą. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie się od przyrządzenia tradycyjnej zupy miso-shiru. Jako danie główne Ewa Wachowicz poda pieczonego łososia w marynacie na bazie sosu teriyaki. Na deser będą bardzo lubiane w Kraju Kwitnącej Wiśni lody z zieloną herbatą. Prowadząca odwiedzi też japońską restaurację i zdradzi tajniki przygotowania sushi.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:30
- Ewa gotuje (529) - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (411) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 26 na 27 kwietnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (378) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 26 na 27 kwietnia 2:55
- Ewa gotuje (379) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 26 na 27 kwietnia 3:25
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 10:45
- Ewa gotuje (412) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 27 na 28 kwietnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (358) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (359) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (413) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 28 na 29 kwietnia 2:30 i 1 późniejsza emisja