Ewa gotuje (301)
W skrócie: | Odcinek inspirowany kuchnią japońską.Prowadząca przyrządzi tradycyjną zupę miso-shiru oraz pieczonego łososia w marynacie na bazie sosu teriyaki. Na deser poda lody z zieloną herbatą. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 18 marca za 12 dni |
7:35 | Nowa TV |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie się od przyrządzenia tradycyjnej zupy miso-shiru. Jako danie główne Ewa Wachowicz poda pieczonego łososia w marynacie na bazie sosu teriyaki. Na deser będą bardzo lubiane w Kraju Kwitnącej Wiśni lody z zieloną herbatą. Prowadząca odwiedzi też japońską restaurację i zdradzi tajniki przygotowania sushi.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (492) - magazyn kulinarny - dziś, 6 marca 7:10
- Ewa gotuje (493) - magazyn kulinarny - dziś, 6 marca 7:35
- Ewa gotuje (366) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 6 na 7 marca 2:30
- Ewa gotuje (503) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 6 na 7 marca 2:45
- Ewa gotuje (504) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 6 na 7 marca 3:15
- Ewa gotuje (494) - magazyn kulinarny - piątek, 7 marca 7:10
- Ewa gotuje (495) - magazyn kulinarny - piątek, 7 marca 7:35
- Ewa gotuje (505) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 7 na 8 marca 2:45
- Ewa gotuje (506) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 7 na 8 marca 3:15
- Ewa gotuje (521) - magazyn kulinarny - sobota, 8 marca 7:30 i 1 późniejsza emisja