Ewa gotuje (413)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Prowadząca skupi się na specjałach kuchni regionalnej. Zacznie od małopolskiej zalewajki na maślance, którą poda z ziemniakami, cebulą i boczkiem. W ramach dania głównego zaserwuje łemkowskie fuczki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem prowadząca skupi się na specjałach kuchni regionalnej. Zacznie od małopolskiej zalewajki na maślance, którą poda z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem zrumienionej cebuli i boczku. W ramach dania głównego zaserwuje łemkowskie fuczki, czyli placuszki z kapusty kiszonej i ciasta na naleśniki, smażone dokładnie tak samo jak placki z ziemniaków z sosem pieczarkowym. Deser, inspirowany włoskim tiramisu, podany zostanie w pucharkach. Zamiast kawy czy kakao znajdzie się w nim jednak japońska herbata matcha.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (370) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 marca 2:30
- Ewa gotuje (511) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 marca 2:45
- Ewa gotuje (512) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 7:10
- Ewa gotuje (501) - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 7:35
- Ewa gotuje (371) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 2:30
- Ewa gotuje (513) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (514) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (294) - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 7:10
- Ewa gotuje (295) - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 7:35