Ewa gotuje (413)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Prowadząca skupi się na specjałach kuchni regionalnej. Zacznie od małopolskiej zalewajki na maślance, którą poda z ziemniakami, cebulą i boczkiem. W ramach dania głównego zaserwuje łemkowskie fuczki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 29 kwietnia za 13 dni |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
środa, 30 kwietnia za 14 dni |
2:00 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem prowadząca skupi się na specjałach kuchni regionalnej. Zacznie od małopolskiej zalewajki na maślance, którą poda z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem zrumienionej cebuli i boczku. W ramach dania głównego zaserwuje łemkowskie fuczki, czyli placuszki z kapusty kiszonej i ciasta na naleśniki, smażone dokładnie tak samo jak placki z ziemniaków z sosem pieczarkowym. Deser, inspirowany włoskim tiramisu, podany zostanie w pucharkach. Zamiast kawy czy kakao znajdzie się w nim jednak japońska herbata matcha.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 16 na 17 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (360) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 16 na 17 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (361) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 16 na 17 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (403) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 17 na 18 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 17 na 18 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 17 na 18 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (346) - magazyn kulinarny - piątek, 18 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (347) - magazyn kulinarny - piątek, 18 kwietnia 7:35