Ewa gotuje (413)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Prowadząca skupi się na specjałach kuchni regionalnej. Zacznie od małopolskiej zalewajki na maślance, którą poda z ziemniakami, cebulą i boczkiem. W ramach dania głównego zaserwuje łemkowskie fuczki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem prowadząca skupi się na specjałach kuchni regionalnej. Zacznie od małopolskiej zalewajki na maślance, którą poda z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem zrumienionej cebuli i boczku. W ramach dania głównego zaserwuje łemkowskie fuczki, czyli placuszki z kapusty kiszonej i ciasta na naleśniki, smażone dokładnie tak samo jak placki z ziemniaków z sosem pieczarkowym. Deser, inspirowany włoskim tiramisu, podany zostanie w pucharkach. Zamiast kawy czy kakao znajdzie się w nim jednak japońska herbata matcha.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (432) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 8 na 9 stycznia 2:30
- Ewa gotuje (527) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 8 na 9 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 8 na 9 stycznia 3:15
- Ewa gotuje (412) - magazyn kulinarny - czwartek, 9 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (433) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 9 na 10 stycznia 2:25
- Ewa gotuje (529) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 9 na 10 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (530) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 9 na 10 stycznia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (414) - magazyn kulinarny - piątek, 10 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - piątek, 10 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (434) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 10 na 11 stycznia 2:25