Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 1 stycznia za 11 dni |
19:00 | Nat Geo People |
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
Afrim Pristine wybiera się do ojczyzny ementalera. W szwajcarskich Alpach pozna sekrety serowarstwa i spróbuje wiele gatunków tego przysmaku.
Zobacz także
- Apetyczna historia serów: Francja (2) - serial dokumentalny - poniedziałek, 23 grudnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Apetyczna historia serów: Quebec (3) - serial dokumentalny - wtorek, 24 grudnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Apetyczna historia serów: Toronto (4) - serial dokumentalny - środa, 25 grudnia 8:00
- Apetyczna historia serów: Grecja (5) - serial dokumentalny - czwartek, 26 grudnia 8:00
- Apetyczna historia serów: Kolumbia Brytyjska (6) - serial dokumentalny - piątek, 27 grudnia 8:00
- Europa z powietrza: Szwajcaria (4) - serial dokumentalny - niedziela, 29 grudnia 12:00