Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 8 grudnia za 13 dni |
5:00 | Nat Geo People |
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
Afrim odbywa podróż po Grecji, w której historia serowarstwa liczy sobie kilka tysięcy lat. W czasie wyprawy zgłębia miejscowe tradycje kulinarne oraz poznaje wspaniałe smaki.
Zobacz także
- Apetyczna historia serów: Toronto (4) - serial dokumentalny - sobota, 30 listopada 16:00 i 1 późniejsza emisja
- Europa z powietrza: Grecja (6) - serial dokumentalny - wtorek, 3 grudnia 10:00 i 1 późniejsza emisja
- Imperium w budowie: Grecja (7) - serial dokumentalny - środa, 4 grudnia 21:05 i 2 późniejsze emisje