Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 26 grudnia dziś |
8:00 | Nat Geo People |
wtorek, 7 stycznia za 12 dni |
19:00 | Nat Geo People |
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
Afrim odbywa podróż po Grecji, w której historia serowarstwa liczy sobie kilka tysięcy lat. W czasie wyprawy zgłębia miejscowe tradycje kulinarne oraz poznaje wspaniałe smaki.
Zobacz także
- Apetyczna historia serów: Kolumbia Brytyjska (6) - serial dokumentalny - piątek, 27 grudnia 8:00
- Apetyczna historia serów: Szwajcaria (1) - serial dokumentalny - środa, 1 stycznia 19:00
- Apetyczna historia serów: Francja (2) - serial dokumentalny - czwartek, 2 stycznia 19:00
- Apetyczna historia serów: Quebec (3) - serial dokumentalny - piątek, 3 stycznia 19:00
- Znalazłam miłość za granicą: Grecja (1) - serial dokumentalny - sobota, 4 stycznia 16:00
- Apetyczna historia serów: Toronto (4) - serial dokumentalny - poniedziałek, 6 stycznia 19:00