Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 5 maja za 13 dni |
19:00 | Nat Geo People |
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
Afrim odbywa podróż po Grecji, w której historia serowarstwa liczy sobie kilka tysięcy lat. W czasie wyprawy zgłębia miejscowe tradycje kulinarne oraz poznaje wspaniałe smaki.
Zobacz także
- Apetyczna historia serów: Szwajcaria (1) - serial dokumentalny - wtorek, 29 kwietnia 19:00
- Apetyczna historia serów: Francja (2) - serial dokumentalny - środa, 30 kwietnia 19:00
- Apetyczna historia serów: Quebec (3) - serial dokumentalny - czwartek, 1 maja 19:00
- Natura w Jedynce: Ukryte cuda europejskiej przyrody: Grecja (4-ost.) - serial dokumentalny - piątek, 2 maja 12:55
- Apetyczna historia serów: Toronto (4) - serial dokumentalny - piątek, 2 maja 19:00