Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 30 kwietnia za 5 dni |
19:00 | Nat Geo People |
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
W kraju nad Sekwaną wytwarzanych jest około czterystu rodzajów serów. Stanowią one kluczowy składnik wielu niezwykle popularnych francuskich dań.}
Zobacz także
- Z popiołów II wojny światowej: Francja (6) - serial dokumentalny - sobota, 26 kwietnia 15:25
- Apetyczna historia serów: Szwajcaria (1) - serial dokumentalny - wtorek, 29 kwietnia 19:00
- Apetyczna historia serów: Quebec (3) - serial dokumentalny - czwartek, 1 maja 19:00
- Apetyczna historia serów: Toronto (4) - serial dokumentalny - piątek, 2 maja 19:00
- Droga do wyzwolenia: Francja (1) - serial dokumentalny - piątek, 2 maja 21:00 i 1 późniejsza emisja
- Apetyczna historia serów: Grecja (5) - serial dokumentalny - poniedziałek, 5 maja 19:00
- Apetyczna historia serów: Kolumbia Brytyjska (6) - serial dokumentalny - wtorek, 6 maja 19:00