Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
W kraju nad Sekwaną wytwarzanych jest około czterystu rodzajów serów. Stanowią one kluczowy składnik wielu niezwykle popularnych francuskich dań.}
Zobacz także
- Apetyczna historia serów: Quebec (3) - serial dokumentalny - sobota, 23 listopada 16:00 i 1 późniejsza emisja
- Łowcy staroci: Francja - serial dokumentalny - niedziela, 24 listopada 7:00
- Europa z powietrza: Francja (3) - serial dokumentalny - czwartek, 28 listopada 10:00 i 1 późniejsza emisja
- Apetyczna historia serów: Toronto (4) - serial dokumentalny - sobota, 30 listopada 16:00 i 1 późniejsza emisja