
CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 8.03.2025
- 6:00M jak mięso (9)
serial dokumentalny
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
- 6:30Sowa gotuje: Italia na talerzu (2)
magazyn kulinarny
6:45
Ugotuj mi, mamo! (8)magazyn kulinarny
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
- 7:15
8:00
Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5)magazyn kulinarny
W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. W Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo. Obserwuje produkcję parmezanu.
8:25
M jak mięso 4: Brazylia (5)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
8:55
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Bułki (7)magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
9:25
ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Ryby (3)magazyn poradnikowy
Widzowie poznają tajniki gotowania hiszpańskich potraw.
9:55
Nie tylko kimchi (1)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
10:25
Słodka jak Sugar 2 (1)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
- 10:50Włoskie życie Sophie Grigson 2 (8)
serial dokumentalny
Sophie Grigson na dobre zadomowiła się w Ceglie Messapica nad Adriatykiem. Zgłębia tajniki lokalnej kuchni i tworzy własne przepisy. Inspiracją są dla niej potrawy, które jadła m.in. u sąsiadów.
11:20
Francuskie wędrówki Julie 9 (10)serial dokumentalny
Julie Andrieu znów wyrusza w drogę, aby spróbować ulubionych dań Francuzów. Mistrzyni sztuki kulinarnej podejrzy rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych czy warzywnych.
- 12:25Przepisy Ainsleya na dobry nastrój (10)
serial dokumentalny
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
- 13:25Javier Peńa zjada świat: Malta (10)
serial dokumentalny
Młody hiszpański szef kuchni wyrusza w podróż, by odkryć bogactwo smaków w różnych zakątkach globu. Odwiedzi m.in. Sycylię, Maroko, Grecję, Tunezję, Japonię oraz Dublin, Kraków, Lublanę i Paryż.
14:25
Bosacka daje radę: Rosół (3)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
14:55
Dzień dobry, śniadanie 2: Śniadanie podróżnika (2)magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
15:25
ABC gotowania - kuchnia amerykańska: Desery (6)magazyn kulinarny
Amerykańskie dania podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Marieta Marecka pokaże, jak przygotować najpopularniejsze z nich. Zacznie od pożywnego śniadania, smażąc idealne naleśniki.
15:55
Dzień dobry, śniadanie 2: Śniadanie podróżnika (2)magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
16:25
Jakubiak rozgryza Wietnam: Hanoi (3)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak zbacza z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Poznaje m.in. uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi.
17:00
M jak mięso 7 (5)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
17:30
Bosacka daje radę: Jajka (6)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
18:00
Premiera: Sekrety gigantów fast foodu (2)serial dokumentalny
Alexis Conran odkrywa tajemnice smaku uwielbianych przez Brytyjczyków dań na wynos. Sprawdza, jak wygląda cały proces ich przygotowywania. Pokaże, jak przyrządzić domową wersję burgerów czy pizzy.
18:55
ABC gotowania - kuchnia polska: Ziemniaki (4)magazyn kulinarny
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
19:25
Nie tylko kimchi (3)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
20:00
Premiera: Stanley Tucci. W poszukiwaniu włoskich smaków (6)serial dokumentalny
Nominowany do Oscara aktor i zdobywca Złotych Globów odwiedza Włochy. Gości w każdym z dwudziestu regionów Italii, aby poznać ich niepowtarzalną kuchnię, a poprzez nią także ich kulturę i historię.
- 20:50W drodze z Carltonem McCoyem (1)
serial dokumentalny
Amerykański sommelier Carlton McCoy odkrywa miejsca, w których dobre jedzenie, wino, muzyka i kultura łączą się w szczególny sposób. Przemierza różne zakątki świata, by poznać ich kulinarny charakter i atmosferę. Jego wędrówka wiedzie od klimatycznych miast leżących nad rzeką Missisipi, poprzez pełne fermentu przedmieścia Paryża, gwarne ulice Waszyngtonu i Seulu, po wielokulturowe Toronto, prężnie rozwijającą się Akrę i nadmorskie miasteczka Ghany.
21:45
M jak mięso 8 (5)serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
22:15
Dzień dobry, śniadanie 2: Śniadaniowe pasty i smarowidła (3)magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
22:45
Bosacka daje radę 2: Pomidory (5)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
23:15
Słodka jak Sugar: Polskie jabłko (3)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz upiecze pięknie zdobioną kruchą szarlotkę z korzennymi nutami cynamonu i imbiru. Usmaży również bardzo proste w przygotowaniu racuchy z konfiturą z truskawek.
23:45
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Kaczka (4)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
0:15
Nie tylko kimchi (3)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
0:45
John i Lisa - razem w kuchni 5 (3)magazyn kulinarny
John Torode i Lisa Faulkner przedstawią przepisy na proste i pyszne dania, które mogą urozmaicić codzienny jadłospis. Na stole znajdą się m.in. zupy, makarony i potrawy inspirowane podróżami.
1:40
ABC gotowania - kuchnia meksykańska: Tortilla pszenna (5)magazyn kulinarny
Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo.
2:10
Jakubiak rodzinnie (12)magazyn poradnikowy
Gotowanie to dobry pretekst do spędzania czasu z rodziną. Szef kuchni Tomasz Jakubiak w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na potrawy i zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami.
2:45
David w Europie 2 (16)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
3:15
Desery Dekera (12)magazyn kulinarny
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
3:45
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek (11)magazyn kulinarny
Jagna Niedzielska, popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Radzi, jak efektywnie wykorzystywać dostępne w kuchni produkty, by zminimalizować straty.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (12)magazyn kulinarny
Blogerka Marta Dymek przekonuje widzów że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
- 4:55365 obiadów Mariety Mareckiej 5 (4)
magazyn kulinarny
Marieta Marecka prezentuje jak przygotować obiad dla całej rodziny. Prowadząca udzieli kilku wskazówek dotyczących tego, co i za ile kupić oraz jakie składniki można zastąpić tańszymi zamiennikami.
5:30
Czy na pewno umiesz gotować? 2 (9)reality show
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Okazuje się, że bliscy mają już dość ich nieudanych dań.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI