
CANAL+ KuchniaProgram TV na Czwartek 6.03.2025
6:00
Top Chef 19 (11)reality show
W grze pozostało sześcioro zawodników. Ich zadaniem będzie przygotowanie dwóch dań z owoców morza. Kolejne wyzwanie to ułożenie menu dla rodziny. Widzowie przekonają się, kto świetnie sobie poradzi.
6:55
Ugotuj mi, mamo! (6)magazyn kulinarny
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
7:20
Domowa piekarnia Kucharskiego 3: Pieczywo skandynawskie (8)magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
7:45
365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (7)magazyn kulinarny
Gospodyni programu Marieta Marecka w każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny. Udzieli też wielu cennych wskazówek.
- 8:15
10:15
Prosta kuchnia Mary (8)magazyn kulinarny
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Udowadnia, że każdy może gotować.
10:40
Prosta kuchnia Mary (9)magazyn kulinarny
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Udowadnia, że każdy może gotować.
- 11:10Sowa gotuje: Italia na talerzu (2)
magazyn kulinarny
- 11:15
12:15
M jak mięso 5: Wątróbka (2)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
12:50
M jak mięso 5: Kurczak (3)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
13:20
Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (24)magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
- 13:50Jamie Oliver - jednogarnkowe cuda (1)
magazyn kulinarny
Mistrz kulinarny dzieli się przepisem na jednogarnkowe danie. Stawiając na prostotę, szuka inspiracji w różnych kuchniach świata. Udowadnia, że niewielki wysiłek da smakowity efekt.
14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (10)magazyn poradnikowy
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
14:50
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grochówka (6)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
15:25
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Placki (7)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
- 15:55Francuskie wędrówki Julie 9 (4)
serial dokumentalny
Julie Andrieu znów wyrusza w drogę, aby spróbować ulubionych dań Francuzów. Mistrzyni sztuki kulinarnej podejrzy rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych czy warzywnych.
16:55
Bosacka daje radę: Pierogi (2)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
17:20
Słodka jak Sugar: Ptyś i spółka (6)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz przygotuje ptysie z kruszonką, kremem limonkowym i crémeux jeżynowym oraz profiterole z nadzieniem orzechowym. Odwiedzi też warszawską cukiernię.
- 17:50Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia (4)
program rozrywkowy
Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp.
18:50
Domowa piekarnia Kucharskiego 5: Z ziarnami (3)magazyn kulinarny
Prowadzący Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki razowe, na słono, na słodko, na zakwasie oraz z ziarnami.
19:20
M jak mięso 5: Łopatka (6)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
19:50
U sąsiadów w kuchni 11 (13)serial dokumentalny
Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
- 20:25U sąsiadów w kuchni 12 (1)
serial dokumentalny
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
- 21:00Premiera: W drodze z Carltonem McCoyem (1)
serial dokumentalny
Amerykański sommelier Carlton McCoy odkrywa miejsca, w których dobre jedzenie, wino, muzyka i kultura łączą się w szczególny sposób. Przemierza różne zakątki świata, by poznać ich kulinarny charakter i atmosferę. Jego wędrówka wiedzie od klimatycznych miast leżących nad rzeką Missisipi, poprzez pełne fermentu przedmieścia Paryża, gwarne ulice Waszyngtonu i Seulu, po wielokulturowe Toronto, prężnie rozwijającą się Akrę i nadmorskie miasteczka Ghany.
21:55
M jak mięso 8 (4)serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
22:25
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (2)magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
- 23:00Gotuj, jedz i spalaj z Donalem (1)
magazyn kulinarny
Donal przygotowuje się do zdobycia najwyższego szczytu Irlandii, Carrauntoohill. Potrzebuje pożywnych przekąsek, które dodadzą sił podczas trudnej wspinaczki. Przygotowuje m.in. bezglutenowe placki.
- 23:30Gotuj, jedz i spalaj z Donalem (2)
magazyn kulinarny
Donal Skehan udowadnia, że zdrowe odżywianie nie musi być nudne. Prezentuje przepisy na zbilansowane i pyszne jedzenie. Dania te staną się idealnym uzupełnieniem aktywnego stylu życia.
- 0:00Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia (4)
program rozrywkowy
Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp.
0:55
Jakubiak rozgryza...magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
1:10
Desery Dekera 3 (8)magazyn kulinarny
Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
1:40
Bitwa na smaki: David vs Matteo 2: Dania na szybko - Milena Sadurek (11)magazyn kulinarny
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida i Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście.
2:10
Jakubiak rodzinnie (10)magazyn poradnikowy
Gotowanie to dobry pretekst do spędzania czasu z rodziną. Szef kuchni Tomasz Jakubiak w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na potrawy i zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami.
2:45
David w Europie 2 (14)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
3:20
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek (2)magazyn kulinarny
Jagna Niedzielska, popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Radzi, jak efektywnie wykorzystywać dostępne w kuchni produkty, by zminimalizować straty.
3:55
Jakubiak rozgryza...: Kambodżański stek (6)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (10)magazyn kulinarny
Blogerka Marta Dymek przekonuje widzów że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
- 4:55365 obiadów Mariety Mareckiej 5 (2)
magazyn kulinarny
Marieta Marecka prezentuje jak przygotować obiad dla całej rodziny. Prowadząca udzieli kilku wskazówek dotyczących tego, co i za ile kupić oraz jakie składniki można zastąpić tańszymi zamiennikami.
5:30
Czy na pewno umiesz gotować? 2 (7)reality show
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Okazuje się, że bliscy mają już dość ich nieudanych dań.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI