CANAL+ KuchniaProgram TV na Niedziela 20.10.2024
- 6:00Top Chef 19 (9)
reality show
Piętnastu kucharzy bierze udział w kulinarnej rywalizacji o prestiżowy tytuł i 250 tys. dol. Efekty ich pracy ocenią Tom Colicchio i Gail Simmons. Co tydzień jeden z zawodników opuści program.
- 6:50Prosta kuchnia Mary (9)
magazyn kulinarny
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Udowadnia, że każdy może gotować.
- 7:15
- 8:00Irlandzka przygoda z Donalem (8)
magazyn kulinarny
Znany szef kuchni Donal Skehan zabiera widzów na kulinarną wyprawę do swojej ojczyzny. Podróżując po Irlandii, próbuje regionalnych specjałów i potraw serwowanych w lokalnych restauracjach czy pubach.
- 8:30Donal - szybko, zdrowo, rodzinnie (1)
magazyn kulinarny
Irlandzki mistrz kuchni Donal Skehan proponuje praktyczne podejście do gotowania. Jako ojciec dwójki dzieci nie ma czasu na wymyślne potrawy. Stawia przede wszystkim na prostotę i zdrowe składniki.
- 9:00ABC gotowania - kuchnia polska 2 (2)
magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
- 9:30Dzień dobry, śniadanie 2: Naleśniki (6)
magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
- 9:55Wyjątkowe smaki miast: Wenecja (1)
program rozrywkowy
W pierwszym odcinku programu Fred uda się do najstarszej włoskiej kawiarni, zarekomendowanej przez Angelę Hartnett. Szefowa kuchni zabierze go także na obiad do swojej ulubionej weneckiej restauracji.
- 11:00Słodka jak Sugar 2 (7)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
- 11:30Bosacka daje radę: Rosół (3)
magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
- 12:00Premiera: Jakubiak rozgryza Maderę (3)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak wyprawia się w głąb wyspy na odbywający się tu co tydzień targ farmerski. Na to wydarzenie ściągają tu całe rodziny. Nie tylko prowadzą tu handel i robią zakupy, ale też spotykają się ze znajomymi i biesiadują w niewielkich barach. Kucharz z Polski dołączy do zabawy i spróbuje miejscowych specjałów.
- 12:30M jak mięso 7 (4)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
- 13:00Zgrillowani (5)
magazyn kulinarny
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
- 13:30Dzień dobry, śniadanie 2: Naleśniki (6)
magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
- 14:00ABC gotowania - kuchnia polska 2 (2)
magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
- 14:30Przepisy Ainsleya na dobry nastrój (1)
serial dokumentalny
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
- 15:30Przepisy Ainsleya na dobry nastrój (2)
serial dokumentalny
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
- 16:20M jak mięso 5: Żebra wołowe (4)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
- 16:50Słodka jak Sugar 2 (7)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
- 17:20Jakubiak rozgryza Maderę (3)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak wyprawia się w głąb wyspy na odbywający się tu co tydzień targ farmerski. Na to wydarzenie ściągają tu całe rodziny. Nie tylko prowadzą tu handel i robią zakupy, ale też spotykają się ze znajomymi i biesiadują w niewielkich barach. Kucharz z Polski dołączy do zabawy i spróbuje miejscowych specjałów.
- 17:50U sąsiadów w kuchni 11 (8)
serial dokumentalny
Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
- 18:20U sąsiadów w kuchni 11 (9)
serial dokumentalny
Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
- 18:55M jak mięso 6: Mięsa z kością (4)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
- 19:25Słodka jak Sugar 2 (7)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
- 19:55Podróż przez smaki Chin (1)
serial dokumentalny
Widzowie poznają tradycje kulinarne Chin. Dowiedzą się m.in., jak przyrządza się grzyby matsutake i różne wersje smakowe bambusa.
- 20:50Bosacka daje radę 2: Curry (3)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
- 21:25Jakubiak rozgryza Maderę (3)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak wyprawia się w głąb wyspy na odbywający się tu co tydzień targ farmerski. Na to wydarzenie ściągają tu całe rodziny. Nie tylko prowadzą tu handel i robią zakupy, ale też spotykają się ze znajomymi i biesiadują w niewielkich barach. Kucharz z Polski dołączy do zabawy i spróbuje miejscowych specjałów.
- 21:55ABC gotowania - kuchnia polska 2 (2)
magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
- 22:25Domowa piekarnia Kucharskiego 5: Słodko-słone (5)
magazyn kulinarny
Prowadzący Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki razowe, na słono, na słodko, na zakwasie oraz z ziarnami.
- 23:00Javier Peńa zjada świat: Azory (12)
serial dokumentalny
Młody hiszpański szef kuchni wyrusza w podróż, by odkryć bogactwo smaków w różnych zakątkach globu. Odwiedzi m.in. Sycylię, Maroko, Grecję, Tunezję, Japonię oraz Dublin, Kraków, Lublanę i Paryż.
- 0:00Anthony Bourdain - miejsca nieznane 3 (4)
serial dokumentalny
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie smaków lokalnego jedzenia. W tej serii uda się m.in. do Rosji, Brazylii i Indii.
- 0:50Anthony Bourdain - miejsca nieznane 3 (5)
serial dokumentalny
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie smaków lokalnego jedzenia. W tej serii uda się m.in. do Rosji, Brazylii i Indii.
- 1:40Prosta kuchnia Mary (9)
magazyn kulinarny
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Udowadnia, że każdy może gotować.
- 2:10Jakubiak rodzinnie 2 (7)
magazyn poradnikowy
Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak z krewnymi i przyjaciółmi zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację.
- 2:40David w Europie 2 (2)
magazyn poradnikowy
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
- 3:10Desery Dekera 2 (1)
magazyn kulinarny
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
- 3:45Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (6)
magazyn kulinarny
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak przygotować jadłospis i robić zakupy, by nie marnować jedzenia. Przyrządzi dwa dania z łatwo dostępnych składników.
- 4:20Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (7)
magazyn kulinarny
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
- 4:55365 obiadów Mariety Mareckiej 5 (1)
magazyn kulinarny
Marieta Marecka prezentuje jak przygotować obiad dla całej rodziny. Prowadząca udzieli kilku wskazówek dotyczących tego, co i za ile kupić oraz jakie składniki można zastąpić tańszymi zamiennikami.
- 5:30Czy na pewno umiesz gotować? (7)
reality show
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterów programu zgłaszają bliscy, którzy mają dość niesmacznych potraw. Andrzej Polan szkoli uczestników w sztuce gotowania.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI