Food NetworkProgram TV na Niedziela 13.10.2024
- 6:00Przepis na sukces (5)
magazyn kulinarny
Katarzyna Meller zjawia się w zakopiańskim lokalu Góralska Tradycja. Można tam spróbować takich dań, jak oscypek ze szparagami, kaszanka z sosem z foie gras czy krem z bryndzy z pierogiem.
- 6:35Przepis na sukces (1/5)
magazyn kulinarny
Katarzyna Meller odwiedza Starą Kuźnię w Przykopie na Mazurach. Właściciele restauracji zadbali o to, by ich goście odczuwali sielską atmosferę wsi. Popisowym daniem jest serce jagnięce.
- 7:15Makłowicz w Polsce (7/8)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
- 7:50Makłowicz w Polsce (8)
magazyn kulinarny
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
- 8:25Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (10/12)
magazyn poradnikowy
Statystyczny Polak w ciągu miesiąca spożywa 3 litry mleka, 0,5 litra jogurtu i kilogram sera. Eksperci wyjaśniają, czy nabiał jest zdrowy, czy mleko zawiera składniki potrzebne ludzkiemu organizmowi.
- 9:10Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (11/12)
magazyn poradnikowy
Człowiek przesypia dziennie od 6 do 8 godzin, czyli aż 1/3 życia. Okazuje się jednak, że połowa Polaków po 30. roku życia ma problemy z zaśnięciem. Eksperci podpowiedzą, co sprzyja zasypianiu.
- 9:55Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (12)
magazyn poradnikowy
Polacy preferują zakupy żywnościowe w pobliskich supermarketach. Kierują się szybkością usług i atrakcyjnymi cenami. Gospodyni programu, Kasia Bosacka, zastanawia się, czy tanie jedzenie jest zdrowe.
- 10:40Co nas truje (3/12)
program rozrywkowy
Katarzyna Bosacka przyjrzy się napojom energetycznym, które mają w składzie kofeinę, taurynę i cukier. Porozmawia ze specjalistami o szkodliwości ich picia. Zostanie też przeprowadzony test.
- 11:25Zamiana szefów kuchni (4/6)
program rozrywkowy
Restauracjami zamienią się kolejni kucharze. Grzegorz Firkowski prowadzi Studio Kulinarne we Wrocławiu. Niewielki lokal nie posiada stałego menu ani cen. Szef kuchni dostosowuje się do życzeń gości.
- 12:25Halloweenowe wyzwanie ciasteczkowe (2/6)
magazyn kulinarny
Znany cukiernik, Duff Goldman, i gwiazda mediów społecznościowych, Rosanna Pansino, świętują Halloween. Gromadzą najlepszych twórców ciasteczek w kraju, aby rywalizowali w dwóch wyzwaniach i stworzyli najbardziej przerażające i najsmaczniejsze wypieki na 31 października. Zwycięzca otrzyma 10 tysięcy dolarów.
- 13:25Kuchenne rewolucje (3/15)
program rozrywkowy
Restauracja i pizzeria God Father wydawała się świetnym interesem. Nowi właściciele zachowali menu i wystrój wnętrza, zmienili tylko nazwę na Good Father. Z czasem pojawiły się problemy.
- 14:30Kuchenne rewolucje (4/15)
program rozrywkowy
Karol otworzył z partnerką Agnieszką restaurację typu fast food w Nowym Dworze Mazowieckim. W dniu otwarcia lokal wypełnił się klientami, jednak nikt nie był przygotowany do obsługi pełnej sali.
- 15:30Molly gotuje na farmie (11/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
- 16:05Molly gotuje na farmie (12/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
- 16:40Kulinarne podróże z Guyem Fierim (10/13)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
- 17:10Kulinarne podróże z Guyem Fierim (11/13)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
- 17:40Kulinarne podróże z Guyem Fierim (12/13)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
- 18:1524/24 (7/8)
maraton kulinarny
Program łączy kulinarny maraton z eksperymentem społecznym. 24 szefów kuchni podejmuje 24 wyzwania w ciągu 24 godzin. Zadania są podzielone na 8 części, z których każda sprawdza inne umiejętności.
- 19:15Pojedynek na grille (6/10)
reality show
Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
- 20:15Ranczo pełne smaków (3/6)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na terenie posiadłości.
- 20:50Ranczo pełne smaków (4/6)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na terenie posiadłości.
- 21:25Halloweenowe wyzwanie ciasteczkowe (2/6)
magazyn kulinarny
Znany cukiernik, Duff Goldman, i gwiazda mediów społecznościowych, Rosanna Pansino, świętują Halloween. Gromadzą najlepszych twórców ciasteczek w kraju, aby rywalizowali w dwóch wyzwaniach i stworzyli najbardziej przerażające i najsmaczniejsze wypieki na 31 października. Zwycięzca otrzyma 10 tysięcy dolarów.
- 22:30Kuchnia jak u mamy (3/30)
magazyn kulinarny
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
- 23:05Kuchnia jak u mamy (4/30)
magazyn kulinarny
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
- 23:40Makłowicz w drodze (3/11)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
- 0:15Makłowicz w drodze (4/11)
magazyn kulinarny
W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
- 0:50Sexy kuchnia Magdy Gessler (2/9)
magazyn kulinarny
Magda Gessler przygotuje gazpacho z papryki, arbuza, pomidorów i truskawek i sosu aioli. Drugim daniem będzie carabineros. Prowadząca będzie przekonywać, że można spożywać posiłki w zmysłowy sposób.
- 1:25Sexy kuchnia Magdy Gessler (3/9)
magazyn kulinarny
Magda Gessler lubi kuchnię meksykańską, choć nie jest ona łatwa w przygotowaniu. Przyrządzi potrawę z kuchni azteckiej, wieprzowinę w sosie paprykowo-czekoladowym, oraz truskawki zabaione z szampanem.
- 2:00Zamiana szefów kuchni (2/6)
program rozrywkowy
Restauracja Ceviche Bar znajduje się w centrum stolicy. Szef kuchni Martin Gimenez słynie z owoców morza, która układa w oryginalne rzeźby. Z kolei Grzegorz Uchwał prowadzi bar mleczny w Płocku.
- 3:00Sztuka mięsa (3/8)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak zaprezentuje widzom sposoby na dania z duszonego mięsa. Zdradzi, jak wygląda jego rodzinny przepis na cielęcinę w białym winie. Przyrządzi golonki z indyka i poda je z ziemniakami.
- 3:35Sztuka mięsa (4/8)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak zdradzi swoje sposoby na przyrządzenie pysznego grillowanego mięsa. Podsunie przepisy na kotleciki cielęce z konfiturą agrestową podane z plackami ziemniaczanymi i kapustą kiszoną.
- 4:05Dziewczyny z wypiekami (3/8)
magazyn kulinarny
Prowadzące przyszykują tort z okazji drugich urodzin kwiaciarni. Inspirację będą czerpać z prac właścicielki. Widzowie dowiedzą się, jak temperuje się czekoladę i wykonuje kwiaty z papieru waflowego.
- 4:40Dziewczyny z wypiekami (4/8)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz i Małgosia Nagat mają stworzyć tort na otwarcie mobilnego Muzeum Tour de Pologne na Stadionie Narodowym. W odcinku również przepisy na krem orzechowy i konfiturę wiśniową.
- 5:15Z gruntu zdrowo (4/6)
magazyn poradnikowy
Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI