Sztuka mięsa (4/8)

Sztuka mięsa (4/8)

magazyn kulinarny Polska 2020   b.o.
W skrócie:Tomasz Jakubiak zdradzi swoje sposoby na przyrządzenie pysznego grillowanego mięsa. Podsunie przepisy na kotleciki cielęce z konfiturą agrestową podane z plackami ziemniaczanymi i kapustą kiszoną.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
czwartek, 21 listopada
dziś
10:40 Food Network

Opis

Autorski program kulinarny, w którym Tomek Jakubiak pokaże, jak z pomysłem przyrządzić i serwować wołowinę, wieprzowinę czy drób. W trzecim sezonie prowadzący po raz kolejny zdradzi tajemnice smacznych potraw mięsnych - wyjaśni, jak je gotować, by były wyraziste w smaku. Podzieli się przepisami na takie dania, jak: smażony schab z sosem z francuskiej musztardy doprawionej jabłkami, duszona cielęcina w białym winie czy grillowane kotlety cielęce z plackami i agrestową konfiturą. Złoży wizytę lokalnym hodowcom i odwiedzi najciekawsze lokale gastronomiczne, które specjalizują się w mięsie z grilla, pieca lub rożna. Wraz z szefami kuchni da kilka cennych rad i zainspiruje do eksperymentów we własnej kuchni. W tej serii programu Tomasz Jakubiak wybierze się m.in. do Poznania, gdzie serwują pyszne wieprzowe żeberka, do Katowic po informacje na temat współczesnej kuchni śląskiej i do Ojcowa, by spróbować smakowitego pstrąga.

Tomasz Jakubiak zdradzi swoje sposoby na przyrządzenie pysznego grillowanego mięsa. Podsunie przepisy na kotleciki cielęce z pikantną konfiturą agrestową podane z plackami ziemniaczanymi i kapustą kiszoną. Oprócz tego pokaże, jak przyszykować wolno pieczone żebra wołowe z pastą z bakłażana i pomidorami z grilla. Prowadzący uda się też do Poznania. Na miejscu zajrzy do food trucka UP in SMOKE BBQ, prowadzonego przez Pawła i Filipa. Podają oni przepyszne, długo pieczone żeberka.

Zobacz także