![Food Network](http://media.teleman.pl/logos/m/177.png?v=1635947377)
Food NetworkProgram TV na Piątek 28.06.2024
6:00
Pyszne 25 (11)magazyn kulinarny
Ania Starmach przygotuje zapiekankę w trzech odsłonach. Na początek zdradzi przepis na prawdziwą krakowską zapiekankę z pieczarkami. Przy okazji widzowie dowiedzą się, jak zrobić domowy ketchup.
6:35
Sztuka mięsa (12)magazyn kulinarny
Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
7:10
Sztuka mięsa (1/8)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym.
7:45
Włoska kuchnia Benedetty (56/60)serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
8:20
Włoska kuchnia Benedetty (59/60)serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 8:55Licealne grillowanie
film dokumentalny, USA 2020
W Teksasie grillowanie to ważny aspekt w życiu mieszkańców regionu. Uczniowie ponad stu szkół średnich z całego stanu rywalizuje w kategoriach mostka, żeberek, kurczaka i deseru, aby zostać mistrzem.
9:30
Wiem, co jem (14/15)magazyn poradnikowy
Kiedyś były rarytasem, dziś pełno ich wszędzie. Katarzyna Bosacka przygląda się dostępnym na naszym rynku napojom gazowanym i sprawdza ich zawartość. Ile w nich cukru, ile kofeiny itp?
10:10
Wiem, co jem (15)magazyn poradnikowy
Owoce lata lubiane i cenione przez Polaków. Katarzyna Bosacka doradzi, która odmiana jest najzdrowsza, a także postara się odpowiedzieć na pytanie, czy czereśnie w ogóle warto jeść.
10:45
Barbecue na wypasie (12/13)magazyn kulinarny
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący El Laucha wraz z przyjaciółmi przygotowuje przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
11:20
Barbecue na wypasie (13)magazyn kulinarny
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący El Laucha wraz z przyjaciółmi przygotowuje przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
11:55
Barbecue na wypasie (1/8)magazyn kulinarny
Jeden z kucharzy zdradza swoje sekretne techniki na przygotowanie peklowanej karkówki na warzywach z pieca, dwóch rodzajów tortilli arepas, smażonych ziemniaków i bananowych patacones.
12:30
Akcja: Restauracja! (4/13)reality show
Robert Irvine i jego zespół wykorzystują swoją pomysłowość i zaangażowanie, aby pomóc właścicielom małych firm odmienić ich restauracje i życie.
13:30
Zasadzka w supermarkecie (2/20)magazyn kulinarny
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
14:35
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (15/19)magazyn kulinarny
Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
- 15:10Bójka na plaży (8)
serial dokumentalny
Szef kuchni ze Wschodniego Wybrzeża, Eric Adjepong, i szef kuchni z Zachodniego Wybrzeża, Brian Malarkey, pomagają drużynom przejść przez szereg wyzwań. Nagrodą dla zwycięzcy są wakacje na plaży.
16:10
Słodka rywalizacja (1/10)program rozrywkowy
Do pojedynku staje siostrzany duet: Magda i Róża. Pierwsza z nich jest konkretna i zasadnicza, druga to ucieleśnienie romantyzmu. Uczestniczki mają 90 minut na upieczenie pyszności.
16:45
Słodka rywalizacja (2/10)program rozrywkowy
Do pojedynku na słodkości stają: magister biotechnologii Basia i Marcin, specjalista do spraw prawnych. Narzeczeństwo uwielbia gotować. Walczą o nagrodę i uznanie prowadzącej oraz gościa.
17:20
Słodka rywalizacja (3/10)program rozrywkowy
Lidka jest diagnostykiem laboratoryjnym. Ceni precyzję i przestrzeganie higieny. Jej córka Ania nienawidzi, jak przeszkadza się jej w kuchni. Obie przygotują ciasta w wersji dietetycznej.
17:55
Makłowicz w Polsce (2/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
18:30
Makłowicz w Polsce (3/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
19:05
Makłowicz w Polsce (4/8)magazyn kulinarny
Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
19:40
Sztuka mięsa (10/12)magazyn kulinarny
Tomek wybiera się na Kujawy. Wraz z miejscowym kołem gospodyń przyrządzi faszerowaną gęś. Powie, jak przygotować ragout z gęsi zapieczone pod ciastem francuskim oraz duszone uda drobiowe.
20:15
Sztuka mięsa (11/12)magazyn kulinarny
Tomek przyrządza gulasz z serc drobiowych w sosie pomidorowo-śmietanowym. Pokaże także, jak zrobić wątróbkę z dodatkiem orzechów laskowych oraz miodu gryczanego.
20:50
Sztuka mięsa (12)magazyn kulinarny
Tomek przyrządza cielęcinę w naleśniku z pieczarkowym sosem, zrobi także sznycle cielęce z jajkami i sałatką ziemniaczaną z dodatkiem chili.
21:20
Dziecięce mistrzostwa wypieków (8/10)teleturniej kulinarny
Młodzi piekarze, którzy marzą o własnej firmie z wypiekami, stają do rywalizacji. Duff Goldman i Valerie Bertinelli testują ich talent w przygotowywaniu ciast i tortów, a także umiejętności biznesowe.
22:25
Akcja: Restauracja! (3/13)reality show
Robert Irvine i jego zespół wykorzystują swoją pomysłowość i zaangażowanie, aby pomóc właścicielom małych firm odmienić ich restauracje i życie.
23:25
Kuchnia jak u mamy (3/30)magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
0:00
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (16/19)magazyn kulinarny
Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
0:35
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (17/19)magazyn kulinarny
Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
- 1:10Kulinarne podróże z Guyem Fierim (10/20)
magazyn kulinarny
Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w podróż po Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Meksyku, odwiedzając różne restauracje w poszukiwaniu najlepszego jedzenia. W najnowszym sezonie testuje 60 miejsc.
1:45
Włoska kuchnia Benedetty (6/60)serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
2:15
Sztuka mięsa (2/12)magazyn kulinarny
Tomasz wyrusza do Trójmiasta, gdzie odwiedzi Meat Schak BBQ, które serwuje amerykańskie grillowane jedzenie. Jego właścicielem jest Wojtek, który poda żeberka. Tomek zaś przygotuje burgera.
2:50
Sztuka mięsa (12)magazyn kulinarny
Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
- 3:20Zasadzka na restaurację (4/13)
serial dokumentalny
Restaurator Willie Degel pomaga mniej doświadczonym kolegom po fachu. Wraz z ekipą programu obserwuje, co robią kucharze i inni pracownicy lokali, gdy mają wrażenie, że nikt na nich nie patrzy.
4:15
Pyszne 25 (8)magazyn kulinarny
Anna Starmach przedstawia przepisy dla amatorów włoskiej kuchni. Przyrządza gnocchi z gorgonzolą i orzechami oraz lasagne z łososiem i szpinakiem. Pokazuje też, jak zrobić spaghetti z klopsami.
4:45
Zasadzka na restaurację (10/13)serial dokumentalny
Willie Degel wkracza do świata niedoświadczonych restauratorów oraz kucharzy. Pozwala im obserwować, co robią ich pracownicy i klienci.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI