Food Network Program TV na dziś
- 7:05Makłowicz w drodze (3/10)
magazyn kulinarny
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
- 7:40Makłowicz w drodze (4/10)
magazyn kulinarny
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
- 8:15Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (9/13)
magazyn poradnikowy
Konserwanty odpowiedzialne są za alergie i nadpobudliwość u dzieci. Podejrzewa się, że mają wpływ na rozwój nowotworów. Nadal masowo stosowane są przez producentów. Kasia chce to sprawdzić.
- 9:00Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (10/13)
magazyn poradnikowy
W polskich sklepach można kupić czosnek z Chin. Widzowie dowiedzą się, czy ma on rzeczywiście w sobie pleśń i chemikalia. Prowadząca zdradzi też, co kryją w sobie twarożki.
- 9:45Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (11/13)
magazyn poradnikowy
Polacy to drugi po Brytyjczykach naród, który pije najwięcej herbaty w Europie - nawet 3 filiżanki dziennie. Inspekcja handlowa natrafiła na rynku m.in. na barwniki niewymienione na etykiecie.
- 10:30Dieta czy cud? (4/10)
magazyn poradnikowy
Kinga Zawodnik zmierzy się z kolejnym specyfikiem odchudzającym, jaki pojawia się w internecie, a więc z kapsułkami z larwami tasiemca. Prowadząca spróbuje również diety pudełkowej.
- 11:15Miłość od kuchni (6/10)
program rozrywkowy
Stewardesa Priscilla odwiedzi mieszkania trzech mężczyzn. Pierwsze z nich należy do Portugalczyka Nuno, który uwielbia polską kuchnię. Drugie zajmuje kucharz Bartek, trzecie - elektromonter Stepan.
- 12:15Makłowicz w drodze (4/7)
magazyn kulinarny
Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
- 12:50Makłowicz w drodze (5/7)
magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
- 13:25Makłowicz w drodze (6/7)
magazyn kulinarny
Podróżnik przemierza miasta Turkiestan i Szymkent. Odwiedza turkiestański bazar, na którym podgląda ręczną produkcję kiełbas z koniny. W menu programu znajdą się m.in. pierożki samsa.
- 14:00Makłowicz w drodze (7)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Astanę, stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje dań z repertuaru czołowego szefa miejscowej kuchni m.in. pasztecików z wielbłądziny.
- 14:35Pyszne miejscówki (12/13)
magazyn kulinarny
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
- 15:35Ranczo pełne smaków (1/6)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów, które jest w jej rodzinie od pokoleń. Przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
- 16:10Ranczo pełne smaków (2/6)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów, które jest w jej rodzinie od pokoleń. Przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
- 16:45Posiekani (12/13)
teleturniej kulinarny
Zwycięzcy poprzednich edycji rywalizują o szansę zmierzenia się z jednym z jurorów. Zawodnicy ścigają się, aby zamienić tajemnicze składniki w trzydaniowe posiłki. Liczą się umiejętności i szybkość.
- 17:45Zasadzka w supermarkecie (4/20)
magazyn kulinarny
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
- 18:45Bójka na plaży (6/8)
serial dokumentalny
Szef kuchni ze Wschodniego Wybrzeża, Eric Adjepong, i szef kuchni z Zachodniego Wybrzeża, Brian Malarkey, pomagają drużynom przejść przez szereg wyzwań. Nagrodą dla zwycięzcy są wakacje na plaży.
- 19:45Mania grillowania z Bobbym Flayem (12/13)
magazyn kulinarny
Bobby Flay przedstawia sposób na przygotowanie sosu barbecue oraz szykuje słodko-słony miks kukurydzy i fasoli wraz z grillowanymi batatami. Do tego proponuje brzoskwiniowy drink z kruszonego lodu.
- 20:15Molly gotuje na farmie (5/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
- 20:50Molly gotuje na farmie (6/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
- 21:25Włoski kęs (12/16)
magazyn kulinarny
Prezentacja różnych regionów Włoch z ich tradycyjną kuchnią i składnikami.
- 22:30Włoska kuchnia Benedetty (45/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 23:05Włoska kuchnia Benedetty (46/60)
serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
- 23:40Makłowicz w drodze (3/10)
magazyn kulinarny
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
- 0:15Makłowicz w drodze (4/10)
magazyn kulinarny
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
- 0:50Sexy kuchnia Magdy Gessler (4/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler prezentuje dania z drobiem w roli głównej. Zdradza rodzinny przepis na faszerowanego indyka na słodko. Prowadząca piecze go w całości, nadziewa farszem z rodzynkami i orzechami włoskimi.
- 1:25Sexy kuchnia Magdy Gessler (5/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler piecze turbota w ognisku i serwuje go z grillowanymi warzywami oraz sosem aioli. Kolejnym daniem są östi, czyli placki ziemniaczane po szwajcarsku. Zostaną one podane z cielęciną.
- 2:00Miłość od kuchni (4/10)
program rozrywkowy
Stewardesa Ola zajrzy do trzech mieszkań i na tej podstawie wybierze właścicieli, z którymi chciałaby się spotkać. Kandydaci to fan motoryzacji Przemek, romantyczny Marcin i snowboardzista Krzysiek.
- 3:00Sztuka mięsa (1/12)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak kosztuje serbskich potraw w restauracji Gorana Miloszevica. Kucharze przygotują jagnięcinę na szpadzie. Później widzowie poznają sekret pieczonej kiełbasy.
- 3:35Sztuka mięsa (2/12)
magazyn kulinarny
Tomasz wyrusza do Trójmiasta, gdzie odwiedzi Meat Schak BBQ, które serwuje amerykańskie grillowane jedzenie. Jego właścicielem jest Wojtek, który poda żeberka. Tomek zaś przygotuje burgera.
- 4:05Patenciary (8)
magazyn kulinarny
Daria Ładocha z córkami zaprezentuje przepisy na kolorowe potrawy. Prowadząca przyrządzi warzywne danie francuskie - ratatouille i chrupiące placki z marchewki z nadzieniem z awokado i innych warzyw.
- 4:40Patenciary (1/8)
magazyn kulinarny
Daria Ładocha oraz jej córki pieką włoskie herbatniki z przygotowanej przez siebie mąki migdałowej. Dziewczynki zaprezentują też... słodkie straszydła z jabłek i masła orzechowego.
- 5:15Kulinarny rejs po Polsce (23/27)
magazyn kulinarny
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI