×
Kuchnia Jagiellonów: Wazowie - Jagiellonowie po kądzieli, czyli kuchnia przełomu (17)

Kuchnia Jagiellonów: Wazowie - Jagiellonowie po kądzieli, czyli kuchnia przełomu (17)

magazyn kulinarny Polska 2020   od 7 lat
W skrócie:Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale spróbuje unowocześnić skład.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 2 lipca
jutro
8:35 TVP Historia

Opis

Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale unowocześni je tak, by były możliwe do przyrządzenia we współczesnej kuchni. W czasie gotowania przybliży historię poszczególnych produktów, przypraw oraz opowie anegdoty z dziejów Polski od XIV do XVII wieku.