Kuchnia Jagiellonów: Królewicze i królewny. Kuchnia wszędzie, kuchnia zewsząd (7)

Kuchnia Jagiellonów: Królewicze i królewny. Kuchnia wszędzie, kuchnia zewsząd (7)

magazyn kulinarny Polska 2020   od 7 lat
W skrócie:Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale spróbuje unowocześnić skład.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 5 maja
za 11 dni
8:55 TVP Historia 2

Opis

Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale unowocześni je tak, by były możliwe do przyrządzenia we współczesnej kuchni. W czasie gotowania przybliży historię poszczególnych produktów, przypraw oraz opowie anegdoty z dziejów Polski od XIV do XVII wieku.