Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 3 grudnia dziś |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
środa, 4 grudnia jutro |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8) - magazyn kulinarny - dziś, 3 grudnia 14:50
- Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10) - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Kapuśniak (1) - magazyn kulinarny - sobota, 7 grudnia 23:45
- Jakubiak rozgryza Polskę: Żur (2) - magazyn kulinarny - sobota, 14 grudnia 23:45