Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Bosacka daje radę: Gołąbki (4) - magazyn poradnikowy - dziś, 22 lutego 17:30 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 14:50
- Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10) - magazyn kulinarny - wtorek, 25 lutego 15:25 i 1 późniejsza emisja